Синът на президента Джо Байдън, Хънтър, ще се признае за

...
Синът на президента Джо Байдън, Хънтър, ще се признае за
Коментари Харесай

Синът на Байдън ще се признае за виновен, за да не влезе в затвора

Синът на президента Джо Байдън, Хънтър, ще се признае за отговорен в данъчни закононарушения и ще избегне наказателно гонене по настрана обвиняване за владение на оръжие в съглашение с министерството на правораздаването, която евентуално ще му спести затвор. Това съобщи Асошиейтед прес, като се базира на оповестено през днешния ден съглашение с американското ведомство, заяви Българска телеграфна агенция.
 
Агенцията отбелязва, че 53-годишният Хънтър Байдън ще се признае за отговорен в данъчни закононарушения като част от съглашението, което също по този начин ще му спести наказателно гонене по обвиняване в нелегално владение на огнестрелно оръжие в качеството му на употребяващо опиати лице, стига да съблюдава поставените от прокуратурата условия.
 
Споразумението поставя завършек на дългогодишното следствие на министерството на правораздаването против по-малкия наследник на Байдън, който призна, че се бори със взаимозависимост от опиати след гибелта на брат си Бо Байдън през 2015 година. Това ще предотврати и правосъден развой, който би донесъл продължаващи в продължение на дни или седмици водещи медийни заглавия, до момента в който Белият дом се пробва настойчиво да стои на разстояние от министерството на правораздаването.
 
Въпреки че изисква от Хънтър Байдън да признае виновност, съглашението се концентрира единствено върху данъчни закононарушения и нарушавания с оръжия, а не върху нещо по-широко или обвързвано с президента демократ, отбелязва АП. Въпреки това някогашният американски президент Доналд Тръмп и други републиканци евентуално ще продължат да се пробват да употребяват случая, с цел да хвърлят сянка върху Джо Байдън и бизнес делата на фамилията му, както и да издигнат въпроси за независимостта на министерство на правораздаването при неговата администрация.
 
В обява в своята платформа в обществените мрежи Тръмп характеризира съглашението с Хънтър Байдън като " елементарна санкция за пътно нарушаване " и добави: " Нашата система е неуспех! " Според два източника, осведомени с следствието, министерството на правораздаването ще предложи пробация за обвиняванията в данъчни закононарушения, което значи, че Хънтър Байдън няма да бъде изпратен в пандиза. Решението за подписване на съглашение обаче зависи от съдията.
 
Обвинението за владение на оръжие гласи, че в продължение на 11 дни през октомври 2018 година Хънтър Байдън е имал специфичен револвер " Колт Кобра 38 " (Colt Cobra 38 special), въпреки да е било известно, че използва опиати. Такова обвиняване планува оптималната присъда до 10 години затвор, само че министерството на правораздаването заяви, че Хънтър Байдън е сключил досъдебно съглашение. Това наподобява значи, че в случай че съблюдава изискванията на съглашението, делото ще бъде заличено от досието му.
 
Петгодишното федерално следствие против Хънтър Байдън завърши със съглашения по обвиняванията в подоходни данъчни закононарушения и нарушавания с огнестрелни оръжия, заяви през днешния ден в изказване неговият юрист Кристофър Кларк. " Хънтър счита, че е значимо да поеме отговорност за тези неточности, които е направил в интервал на комплициране и пристрастяване в живота си. Той чака с неспокойствие да продължи своето възобновяване и придвижване напред ", се споделя в изказването.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР