Синът на либийския лидер Муамар Кадафи Сайф ал Ислам Кадафи

...
Синът на либийския лидер Муамар Кадафи Сайф ал Ислам Кадафи
Коментари Харесай

Синът на Кадафи: Притежавам много силни доказателства срещу Саркози!

Синът на либийския водач Муамар Кадафи Сайф ал Ислам Кадафи проговори за компроматитие против някогашния френски президент Никола Саркози, който бе арестуван по време на предизборната акция.

По думите му той може да показа доказателства, че Саркози е финансирал президентската си акция през 2007 година с пари от Либия. Още при излизането си от пандиза през юни предходната година Сейф ал Ислам даде обещание да сервира на света огромни изненади.

" Имам положителни доказателства против Саркози. Бившия началник на либийското разузнаване Абдула Сенуси има запис от първата среща на Саркози и Кадафи в Триполи преди предизборната акция. Също по този начин някогашният шеф на Либия Салах Башир е подготвен да даде показания без значение от обстоятелството, че е получил смъртни закани ", сподели синът на убития либийски водач в изявление за Африка Нюз.

Саркози е на мнение, че Кадафи носи отговорност за " хаоса и разпространяването на тероризма, както и противозаконната имиграция в Либия ". В тази връзка той прикани настоящия президент на Франция Еманюел Макрон да предприеме дейности и да поддържа либийския изборния развой, с цел да се дефинира какво е направил неговия предходник.

Саркози бе упрекнат в изнудване и нелегално финансиране на предизборната му акция, както и в заграбване на обществени средства, които получи от Либия. Предполага се, че Муамар Кадафи е дал на Саркози 50 милиона евро. Бившият президент отхвърля всички обвинявания. През декември 2017 година стана известно, че Сейф ал Ислям Кадафи може да стане един от кандидатите за президентството на Либия.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР