Синът на бившия международен футболен съдия Антон Генов е бил

...
Синът на бившия международен футболен съдия Антон Генов е бил
Коментари Харесай

Синът на бившия футболен съдия Антон Генов внасял козметика с марихуана, обвинили го, че държал дрога

Синът на някогашния интернационален футболен арбитър Антон Генов е бил разследван година и половина за това, че е държал наркотични субстанции, заяви.

29-годишният предприемач Симеон Генов даже е задържан и упрекнат дружно със брачната половинка си Габриела, само че преди месец делото против тях е прекъснато. Случаят е чудноват, тъй като става дума за артикули от промишлен коноп.

Симеон Генов се занимава легално с развъждане на културата. Освен това е член на Управителния съвет на Българската асоциация на конопената промишленост.

През 2019 година една от компаниите на Симеон Генов подписва контракт с сдружение от Словакия за доставка на козметика и чай от марихуана, които да продава на пазара у нас. Производителят има документ, а сдружението на Симеон Генов е с лиценз от Българската организация за сигурност на храните, чийто софийски офис се ръководеше от татко му Антон Генов.

Пратката идва с пощальон на 18 март 2019 година Служителите обаче се усъмнили в продуктите и подали сигнал в полицията. Кашоните с кремове, чайове, капки и пасти са конфискувани и изпратени за разбор в Националния институт по криминалистика и криминология, а получателите Симеон Генов и Габриела са арестувани.

За продажба в комерсиалната мрежа са позволени всички артикули, които са с до 0,2% от дейното вещество на конопа. Анализът на част от продуктите с марката Be Hempty обаче посочил, че тетрахидроканабинолът в тях е над тази стойност и стига до 0,6%, което към този момент ги прави наркотични субстанции съгласно закона.

С тази стойност на дейното вещество да вземем за пример се оказала пастата CBD, а капките Unicanna били със наличие 0,4%. Генов и брачната половинка му са освободени от ареста с парични гаранции.

Разследването на прокуратурата демонстрира, че те няма по какъв начин да са знаели, че продуктите са с високи стойности на интензивно вещество, което ги прави дрога, и делото е прекъснато, а обвиняванията против тях - свалени.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР