Синан Оган, националистическият кандидат за президент на Турция, който остана

...
Синан Оган, националистическият кандидат за президент на Турция, който остана
Коментари Харесай

Третият на изборите в Турция постави условия, за да подкрепи съперника на Ердоган

Синан Оган, националистическият претендент за президент на Турция, който остана трети на изборите през вчерашния ден, съобщи, че може да поддържа главния опозиционен претендент Кемал Кълъчдароглу (на основната снимка) на втория кръг единствено в случай че той се съгласи да не прави отстъпки на прокюрдска партия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Оган завоюва 5,7 % от гласовете на първия кръг на президентските избори през вчерашния ден. Президентът Реджеп Ердоган, който води в конкуренцията, и претендентът на опозицията Кемал Кълъчдароглу ще се се явят на балотаж на 28 май.

„ Ние ще се консултираме с нашите гласоподаватели за решението във връзка с балотажа. Но към този момент сме дали ясно да се разбере, че битката против тероризма и връщането на бежанците назад вкъщи са нашите червени линии “, уточни още Оган.

Според анализатори неговата поддръжка за един от двамата претенденти на втория тур може да се окаже от основно значение.

Кюрдските гласоподаватели, които образуват 15-20 % от електората, имат основна роля в изборите в Турция. Прокюрдската Демократическа партия на народите не е част от главния опозиционен алианс, само че е гневен съперник на Ердоган след репресиите против членовете й през последните години и разгласи поддръжката си за Кълъчдароглу в президентската конкуренция.

Оган е претендент на алианса АТА, който сплотява пет партии, отпред с ръководената от него Партия на успеха. Той беше изключен от Партията на националистическото деяние, с която споделя идентични националистически възгледи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР