Символична първа копка на строителството на нов следствен арест бе

...
Символична първа копка на строителството на нов следствен арест бе
Коментари Харесай

Нов следствен арест строят край Дупница

Символична първа копка на строителството на нов следствен арест бе направена по обяд през днешния ден в дупнишкото село Самораново, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Арестът с 40 места ще се обитава в остаряла постройка на бившето отделение в Самораново, където се намира затворническото общежитие от отворен вид, което е към пандиза в Бобов дол.

По плана ще се ремонтира и затворническото общежитие, срокът е 420 дни и би трябвало да завърши през април 2024 година.

На събитието участваха Мария Павлова-заместник-министър на правораздаването, Ивайло Йорданов, основен шеф на Дирекция " Изпълнение на наказванията ", шефът на пандиза в Бобов дол Крум Петров, представители на фирмата-изпълнител на плана за преустрояване – както на новия арест, по този начин и на затворническото общежитие. Водосветът отслужи отец Георги Паликарски.

„ Днес даваме старт на строителството на новия арест, както и преустройството на затворническото общежитие, което е с потенциал от 140 места, като сега са заети 80 ”, сподели заместник-министър Павлова.

Проектът се финансира със средства по норвежка стратегия, а цената му е един милион и 571 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

„ Срокът на строителството е до април 2024 година, считам, че ще се оправим “, добави основният шеф на ГДИН Ивайло Йорданов.

Новият арест е извънредно нужен за региона, на този стадий за тази цел се употребява този в постройката на ОД МВР-Кюстендил.

Заместник-министър Павлова посочи, че строителството на новия затвор в Самораново е по напълно различен план, процедурата за реализатор е завършила, чака се дали тя няма да бъде обжалвана. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР