Симпатично щура, чувствителна, щедра, пробивна, страхотен професионалист. Така я описват

...
Симпатично щура, чувствителна, щедра, пробивна, страхотен професионалист. Така я описват
Коментари Харесай

Стефания Колева, която вярва, че хората не трябва да спират да се провокират

Симпатично щура, сензитивна, великодушна, пробивна, страховит експерт. Така я разказват нейните другари и сътрудници. Ослепителната й усмивка и геният са нейна запазена марка. Тя е актрисата Стефания Колева, която има рожден ден.

Родена е на 29 юли 1973 година в София. Завършва гимназия с разширено проучване на британски език. През 1991 година е призната в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов ", компетентност актьорско майсторство за трагичен спектакъл, при проф. Дора Рускова. Година по-късно, с приравнителен изпит, влиза в класа на проф. Стефан Данаилов , който желае тя да стане негова ученичка.

Преди 2 години, по време на присъединяване в предаването "120 минути " по бТВ, Колева прочете през сълзи писмото, което Данаилов е изпратил на нея и сътрудниците й в деня на дипломирането им.

"Тогава той беше в Италия за фотосите на "Октопод ", по тази причина не можеше да участва. Ние бяхме вторият му клас, първият беше този на Силвия Лулчева и той я изпрати да ни прочете писмото... Благодарение на Стефан Данаилов аз приключих ", описа тогава Стефания.

Тя постоянно е следвала завещаното от обичания си Мастър:

"Отсега нататък ще ви прави оценка публиката, времето, животът, бъдещето. Ще изгрява през годините слънцето и ще залязва, ще ни намигат приветливо звездите и цветовете на сезоните ще ни припомнят, че всичко тече. И ще се качвате на сцената всяка вечер, благи мои, и ще слизате от нея разплакани или усмихнати, повели след себе си благородните фенове към ония благословени светове, където всичко е спектакъл... ".

След като приключва театралната академия, влиза в трупата на спектакъл „ Българска войска “. А от 2010 година играе на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ . Публиката я помни с доста мощни функции в пиеси на огромни майстори на словото. Стефания става и фаворитка от дребния екран с хитови български сериали, като "Клиника на третия етаж " и изключително с "Тя и той ", където си партнира с Юлиян Вергов. Тя изигра и централна роля в игралния филм "Летете с Росинант " на режисьора Георги Стоев - Джеки.

Стефания споделя, че артистизмът ѝ е завещан от бабите ѝ, които са били доста колоритни. Особено едната - Щефания . Тя е родом от Австрия и идва със фамилията си в България, когато е дребна. Нейната майка шиела облекла за царя и тя се научила от нея, след което предала тези умения на внучката си Стефания. От нея тя носи възприятието за хармония и усета към ексцентрични тоалети.

"Баба Щефи възпита в мен дух, който разви моето въображение. Чувството за комизъм е върховен пилотаж, а в последните години липсва ", прибавя актрисата, която е понесла доста тежко загубата на обичаната си баба.

Но продължава всеки ден да се радва - на най-голямото благополучие в живота си - своята щерка Катерина . Тази година тя беше абитуриентка. Двете са доста близки. Имало е и моменти, в които са се справяли сами след раздялата с бащата на Катерина - аниматорът Владо Шишков.

"Винаги успяваше да откри време за мен, сама се е грижила, тя ми беше и майка, и татко и се оправи чудесно. Винаги ми оказва помощ, постоянно се пробва да ме разсмее, когато съм тъжна. Тя постоянно оказва помощ на всеки човек, доста е състрадателна, ще направи нещо за различен, пред да направи нещо за себе си ", споделя Катерина в предаването "Търси се " по bTV преди няколко месеца.

"Много е сензитивна, в това време извънредно мощна, в никакъв случай не се предава, не желае помощ. Винаги ме слага преди всичко, а може би не би трябвало да е по този начин, тя би трябвало да бъде смисъл на личния си живот ", прибавя момичето.

И приятелите й споделят за нея, че се раздава.

"Тя е доста великодушна, прави доста приятни изненади. Няма актриса, която да ми е шила костюм, тъй като е видяла, че не се усещам добре в моя ", споделя Здрава Каменова , която дружно с други близки сътрудници я назовава Щефансон.

С Ваня Щерева ги свързват доста години. Вижда Стефания още като ученичка, когато отива в НАТФИЗ, с цел да следи бъдещите артисти. Тогава е едно красиво и любопитно момиче, което към този момент знае какво желае.

"Имахме отлично студентство. Много пъти сме си давали най-много раменете си - за плачене. Тя е доста прочувствена, прекомерно във вътрешността претърпява нещата. Зодия Лъв е, могъщ темперамент, взема твърди решения, които обаче на другия ден могат да се трансформират внезапно, поради нейната добра душа ", споделя Щерева.

Всички, които са покрай Стефания, знаят, че тя е и доста добра готвачка. Ценителка е на храната. Споделя я дружно с втория си брачен партньор - ахритектът Йордан Ликов, с който постоянно пътуват до нейната обичана Италия .

Но огромната й обич, отвън фамилията, несъмнено, остава театърът, който не е просто специалност, а философия за нея.

"Всяко зрелище ни носи друга страст и ни предизвика. С възрастта хората се трансформират, физически и душевен, само че не мисля, че би трябвало да стопират да се предизвикат. Така не престават да изследват себе си и се изненадват ", споделя Стефания Колева.

Десислава Димитрова е публицист в Свободна Европа от 2022 година. Завършила е Факултета по публицистика на СУ "Свети Климент Охридски " и има над 20 години стаж в печатни и онлайн медии.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР