Симона Халеп безспорно е едно от имената, които се утвърдиха

...
Симона Халеп безспорно е едно от имената, които се утвърдиха
Коментари Харесай

Отново в голямата игра: Халеп осъществи обрат срещу световната №7 и е на финал в Торонто!

Симона Халеп несъмнено е едно от имената, които се утвърдиха в елита на международния женски тенис през последните години, но след това травми изтезаваха румънката и тя изпадна надолу в ранглистата. Шампионката от Шлема привидно ненадейно преди няколко месеца разгласи гръмката вест, че стартира взаимна работа с един от най-авторитетните треньори в спорта и някогашен подобен на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, като съдействието им очевидно дава желаните резултати и някогашната международна номер едно се завърна на победния път. Представителката на северната ни съседка под управителната ръка на гърка изпрати мощен сезон на трева, в който доближи полуфинал на Уимбълдън, където загуби от бъдещата шампионка Елена Рибакина, преди през предходната седмица да открие американското си турне на конкуренцията във Вашингтон, когато се отдръпна още при втория си мач заради контузия.

Симона бързо се възвърне и се завърна на корта още в понеделник за WTA-1000 шампионата в Торонто, където е двукратната шампионка, като досега не стопира да впечатлява при тазгодишното си присъединяване и доближи полуфиналната фаза, в която срещна Джесика Пегула и след слаб първи сет, то Халеп подсети за най-силните си дни и реализира прословут поврат за над два часа игра - 2:6 6:3 6:4. Световната номер 15 с триумфа си се класира за финала, където против победителката всред някогашната първата ракета на света Каролина Плишкова и Беатрис Хадад Мая, която в профил Ига Швьонтек, ще търси своя трети трофей в кариерата си от Канадския Мастърс.

Американката започва дуела със сериозна доза експанзия в ударите си, като своебразно не даваше на някогашната номер едно,,да диша " и не след дълго ознаменува мощното си начало с пробив задатък. Халеп скоро се оправдава и разполагаше с три благоприятни условия за рибрейк, но неистово ги пропиля, до момента в който Пегула се възползва от мигновения спад при именитата си съперничка и осъществя втори пробив, чрез който записа откриващия сет на сметката си.

Втората част можеше да има пагубно начало за двукратната победителка, която трябваше да отразява брейкболи в дебютното си подаване, само че най-сетне показва безспорната си класа, справяйки се с заплахата, и след серия пробиви поведе безапелационно с 4:1. Румънката по този начин и не успяваше да придобие надзор в сервис геймовете си, само че пък за сметка на това сподели шампионския си нрав и откакто още веднъж отрази поредност от брейкболи, то възвърне равенството в общия резултат и изпрати конфликта в решителната му фаза.

Третата и последна част извади на показ мощните черти в играта на двете полуфиналистки, заради което завладяващите мигове не липсваха, а ние станахме очевидци на пет поредни подавания с благоприятни условия за брейк, но в последна сметка по-съобразителна излезе победителката от Шлема, която поведе с 4:2 и докосваше триумфа в срещата. Халеп с това си деяние съумя да пречупи изцяло съпротивата на международната номер 7, като я сложи в безпомощна позиция и удвои преднината си, което се оказа задоволително огромен задатък на двукратната победителка, с цел да постави точка на разногласието при второто си сервиране за успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР