Симона Халеп бавно, но славно се завръща към световния топ

...
Симона Халеп бавно, но славно се завръща към световния топ
Коментари Харесай

Халеп записа експресен успех в Торонто и си осигури среща световната №2 на 1/8-финалите!

Симона Халеп постепенно, само че славно се завръща към международния топ 10, откакто се радва на потребен сезон и доближи полуфиналите на Уимбълдън, преди след това да си вземе едномесечна отмора от кортовете, която бе обвързвана с подготовка за старта на американското турне. Отвъд Атлантическия океан някогашната номер едно се включи в началото на конкуренцията във Вашингтон, но травма рано приключи присъединяване ѝ, само че за наслада на румънката, контузията не е била сериозна и тя към този момент завоюва на старта на WTA-1000 шампионата в Торонто, където е някогашна вицешампионка, осигурявайки си среща във втори кръг с представителката на топ 50 Шуай Жанг.

Румънката разумно бе във водещата позиция на корта от самото начало и определяше темпото, като единствено за миг изпусна самодейността, само че бързо се оправдава и стигна до успеха за 72 минути на корта - 6:4 6:2. Във етапа на осминафиналите някогашната подгласничка в шампионата чака победителката всред Жил Тайхман и втората ракета на света Анет Контавейт.

Халеп потегли в дуела със забележително самочувствие и за по-малко от четвърт час игра си обезпечи удобен задатък от два пробива за 3:0. Китайката последователно навлезе в динамичността на конфликта и отмъкна самодейността, като прибързано отрази брейкбол, с цел да забележим възобновяване на паритета при 4:4. Бившата номер едно обаче точно в този миг показва безспорната си класа и с рибрейк си върна преимуществото на корта, което употребява ловко и единствено броени минути по-късно към този момент бе записала дебютния сет в актива си.

Втората част мина под абсолютния надзор на шампионката от Шлема, която още веднъж стигна до пробив на старта и се приближи оптимално до крайния триумф. Халеп нямаше никакво желание да се задържа дълго на корта и подвигна оборотите, сменяйки на друга предавка, с цел да оползтвори опцията си за втори брейк и необезпокоявана да затвори срещата на личен сервис.

Solid work from the two-time Canada champ
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР