Симон-Антъни Иванов е една от големите надежди на родния тенис

...
Симон-Антъни Иванов е една от големите надежди на родния тенис
Коментари Харесай

След луд мач: 21-годишният Иванов подчини третия поставен и ще играе нов 1/2-финал

Симон-Антъни Иванов е една от огромните очаквания на родния тенис и за наслада на всички ни представянето му се намира в сериозен напредък в последно време. 21-годишният ни съотечественик доближи до дебютния си край на сингъл в професионалния тенис през 2021-ва, само че от този момент не съумяваше да разгърне напълно своя неоспорим капацитет. Миналата седмица обаче се трансформира допълнително от сполучлива за родния ни представител, който записа серия от четири поредни победи и за повторно имаше опция да спори за трофей от началото на кариерата си в мъжкия тенис, само че за жалост, силите му не стигнаха да вдигне оценката в гръцкия град Ираклион.

Иванов през тази затвърди усещанията, че финалът му в Гърция не е плод на случайност, като посредством безапелационни победи преодоля първите два кръга на фючърс шампионата от категория М15 в Будва. В хода на днешния ден нашенецът надгради доста в играта си и показва сериозен темперамент, когато бе на косъм от провалянето, с цел да се поздрави с мъчно изкованата победа за 2 часа и 41 минути на корта след 6:4 4:6 6:4 против международния номер 459 Тристан Шоолкате, който се намира над два пъти по-напред в ранкинга по отношение на класирането на българина. Успехът изпраща 21-годишният ни играч на втори следващ полуфинал, където му следва да срещне поставения под номер две в схемата Кумоюн Султанов, който по-рано през днешния ден в профил другия ни представител в лицето на Габриел Донев.

Сънародникът ни изпита съществени компликации на старта на дуела, като инкасира пробив още в дебютното си си подаване и изостана обратно в резултата. Световният номер 966 обаче резервира нужното успокоение, поради тежката обстановка, в която попадна и завоюва два поредни гейма на нула, с цел да възвърне паритета. Постепенно сервиращите се утвърдиха като доминанти на корта, преди в осмия гейм Иванов да се изправи против брейкбол, който отрази безпроблемно, и още в последвалото подаване на съперника си да оползотвори опцията си за нов пробив, който се оказа съдбоносен за изхода на откриващия сет в интерес на българина.

Началото на втората част беше повече от съвършено за Симон-Антъни, който на бърза ръка си обезпечи удобен задатък от 3:0, като разполагаше с два пробива задатък. За страдание обаче, кратковременен спад в другояче безупречната игра на родния тенисист разреши на надалеч по-високоранкирания му противник да реализира надзор над протичащото се, с цел да бъде възобновен паритета при 3:3. Впоследствие 21-годишният ни съотечественик на няколко пъти пропиля брейкболи и угнетен от напрежението се пречупи в най-неподходящия миг, допускайки късен пробив, посредством който резултатът в обособените елементи бе подравнен.

Симон-Антъни бързо съумя да не помни случилото се и не се повлия от отрицателните страсти, което завчас даде своето отражение върху играта му и той поведе с пробив на старта на решителния сет. За страдание, след позитивните моменти последва нов сериозен спад при българина и той не просто загуби преимуществото, а даже изостана с брейк пасив при 2:4. Иванов за следващ път показва огромната си воля и хъс за победа, като незабавно осъществя рибрейк, посредством който взе самодейността на своя страна и употребява вдъхновението в играта си по най-хубавия вероятен метод, печелейки си пробив задатък в деветия гейм, с помощта на който минути по-късно триуфмира в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР