Симитли се готви за провеждането на най-голямото си културно събитие-кукерският

...
Симитли се готви за провеждането на най-голямото си културно събитие-кукерският
Коментари Харесай

Симитли събира кукерите на фестивал

Симитли се готви за провеждането на най-голямото си културно събитие-кукерският фестивал „ Симитлия – Древната земя на кукерите “!

По предварителни поръчки общо 18 групи, от които 9 от община Симитли, ще дефилират в маскарадните игри, които стартират тази събота.

XVIII издание на фестивала „ Симитлия – Древната земя на кукерите “ ще се организира на стадиона в Симитли. Участниците, феновете, както и представителите на медиите ще се позволяват единствено след показване на така наречен „ зелен документ “.

Във връзка с провеждането на фестивала, уредниците ще обезпечат мобилен пункт за тестване против COVID-19 в самия ден, в региона на стадиона. Всеки, който желае да се тества ще може да направи това против възнаграждение. По този метод ще се даде още една опция на всички, които нямат „ зелен документ “, само че желаят да станат част от магията на „ Симитлия – Древната земя на кукерите “, да участват.
свързани новини11055на 11.01.2020
Тази година фестивалът няма да има спортен темперамент. За всички групи ще бъдат готови грамоти и документи за присъединяване в XVIII издание на фестивала „ Симитлия – Древната земя на кукерите “.

Събитието, което се организира към този момент 18 години в община Симитли се е утвърдило като едно от най – огромните в България. Маскарадните игри се организират под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който е един от най – ревностните пазители на кукерството.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР