Симитли. Богата програма е подготвила Община Симитли за месец октомври.

...
Симитли. Богата програма е подготвила Община Симитли за месец октомври.
Коментари Харесай

Благоевград: Община Симитли е подготвила богата програма за месец октомври

Симитли. Богата стратегия е подготвила Община Симитли за месец октомври. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от общинска администрация. На 6 октомври ще бъде маркирана 60-годишнина от основаването на Народно читалище „ Гоце Делчев-1958 “ село Черниче. Празникът ще стартира с галерия на локални ястия в Арт-ателие „ Маргарита “. Там ще бъде показана и книгата за село Черниче, написана от Борис Сандански. От 18:00 часа всички посетители ще се насладят на самодейна стратегия с присъединяване на самодейци от цялата община, а Павлина Теова, Гала Чивиева и Малин Домозетски ще извършват обичани песни за всички празнуващи годишнината на читалището.
На 9 октомври обществеността в Симитли ще уважи 106 години от освобождението на Община Симитли и Пиринска Македония от турско иго. Събитието ще се организира на централния площад в град Симитли при паметника „ 100 години независимост ”.
На 10 октомври пък ще се състои показване на книга с създател докторант Кристиян Ковачев. Това ще се случи от 14:00 часа в читалището на град Симитли.
В събота, на 13-ти октомври, е обичайният събор край храма „ Св. Петка ” в село Тросково. Община Симитли тази година ще направи един от най-големите си празници на черквата в Тросково.
На Петковден 14 октомври чества село Полена. Църквата в селото носи името на Света Петка и локалните честват тъкмо в деня на Светицата по църковния календар.
На 20 октомври, едно от най-вкусните събития в България ще се организира в Брежани – „ Празник на брежанския кестен “. На един от най-почитаните християнски празници, празнуван всяка година на 26 октомври, храмов празник ще събере миряни в Брежани и Сенокос. На Свети Димитър са наречени две от най-старите църкви в симитлийска община.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР