Силвио Берлускони Италианците не са расисти, но страната е заплашена

...
Силвио Берлускони Италианците не са расисти, но страната е заплашена
Коментари Харесай

Берлускони каза, че ситуацията с мигрантите е спешна


Силвио Берлускони

Италианците не са расисти, само че страната е застрашена от неконтролираната миграция, съобщи през днешния ден някогашният министър председател Силвио Берлускони, представен от ДПА.

Миграцията е съществена тематика на публичния спор в Италия, откакто в събота бе арестуван неофашист, ранил шестима мигранти, стреляйки по тях от ксенофобски подбуди.

" Има огромно публично безпокойствие, произлизащо от наличието в Италия на голям брой нередовни мигранти ", сподели Берлускони по държавната телевизия РАИ. Той разяснява, че няма " нищо политическо " в офанзивите в централния град Мачерата, които по думите му са дело на " ненормален ".

Берлускони оглавява закостенял блок, който води в изследванията на публичното мнение в Италия преди парламентарните избори на 4 март. Според анкетите миграцията е една от най-големите паники на италианските гласоподаватели, отбелязва ДПА.

Вчера Берлускони съобщи, че в Италия има " минимум 630 000 " незаконни имигранти, които са " същинска обществена бомба, подготвена да експлодира, тъй като тези мигранти живеят от мошеничества и закононарушения ".

Бившият италиански министър председател и неговият крайнодесен съдружник, водачът на Северната лига Матео Салвини, приканват за експулсиране от страната на всички мигранти без постоянни документи. Има обаче подозрения какъв брой би коствал и до каква степен въобще е изпълним този проект, отбелязва още ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР