Силното земетресение с магнитуд от 7,1 по скалата на Рихтер,

...
Силното земетресение с магнитуд от 7,1 по скалата на Рихтер,
Коментари Харесай

Стотици жертви взе новото земетресение в Мексико

Силното земетресение с магнитуд от 7,1 по скалата на Рихтер, което раздруса централно Мексико във вторник, е довело до гибелта на най-малко 226 души, заяви Би Би Си (BBC).

Мощният трус удари десетки здания в столицата Мексико Сити, в това число и учебно заведение, в което се оповестява, че деца са хванати в капан. Щети има и в щатовете Морелос и Пуебла.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГРАД МЕКСИКО СЛЕД ТРУСА

Земетресението блъснало столицата, до момента в който доста хора в града взели участие в подготовка за реакция тъкмо при такова естествено злополучие ,

която се провеждала всяка година на този ден, на който преди 32 години мощен трус умъртвил хиляди в Мексико Сити.

Земята в Мексико се разцепи

Земетресение от 8,2 удари Мексико, последва цунами

Системата за сигнализация за заплаха от земетресение е проработила вярно, само че някои поданици явно са сметнали, че сирените са били просто част от учението в деня за тренировки.

Страната е предразположена към трусове, а по-рано този месец едно с магнитуд 8,1 по скалата на Рихтер умъртви минимум 90 души.

Епицентърът на последния трус е бил покрай Атенсинго в Пуебла и най-малко 229 души са починали .

Повече от половината от смъртните случаи, 117, са регистрирани в столицата Мексико сити. 55 индивида са починали в щата Морелос, южно от Мексико сити. Жертвите в прилежащия щат Мексико са 12, а в щата Гуереро, на тихоокеанското крайбрежие - три. 39 индивида са починали в щата Пуебла, където е бил и епицентърът на земетресението.

In central Mexico, "panicked residents poured into the streets as buildings crumbled " after 7.1 earthquake, @AnthonyMasonCBS reports. pic.twitter.com/7AnD4NKW5x
— CBS News (@CBSNews) September 19, 2017
Около 2 млн. души в столицата са без електричество, а телефонните линии са прекратени. Властите предизвестиха локалните поданици да не пушат по улиците, защото може да има скъсани газопроводи.

Кметът на града Мигел Анхел Мансера съобщи по телевизионната мрежа Телевиса, че избавителните служби работят в срутрени или мощно развалени здания на 44 места в столицата.

Продължителният трус блъснал в 13.14 ч. локално време и изпрати хиляди поданици на Мексико Сити по улиците.

Градът е един от най-гъсто обитаемоте в света, като в него живеят повече от 20 млн. души .

Rescuers raise
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР