Силно второ полувреме и един гол донесоха успеха на Евертън

...
Силно второ полувреме и един гол донесоха успеха на Евертън
Коментари Харесай

С едно полувреме силна игра Евертън пречупи аутсайдера

Силно второ полувреме и един гол донесоха триумфа на Евертън с 1:0 като посетител на Норич в мач от 31-вия кръг на Висшата лига на Англия. Майкъл Кийн осъществя единственото попадение в 55-ата минута, с което тимът на Карло Анчелоти реализира първа победа от пет турнирни срещи насам. Благодарение на трите точки “карамелите” задминаха Арсенал и Бърнли и към този момент са десети в класирането. В същото време Норич направи нова крачка към Чемпиъншип, защото това беше загуба №20 за тима. Тимът е финален - на 6 точки от първия тим над чертата.

Първата част беше скучна, само че домакините бяха по-близо до гола, само че неточни бяха Онел Ернандес и Лукас Руп.

След почивката Евертън подвигна темпото и стартира съществено да тормози отбраната в жълто. Тя беше преодоляна в 55-ата, когато Люка Дин центрира от корнер и Кийн умерено осъществя с глава.

5 - Each of Michael Keane's first five Premier League goals have been scored in consecutive calendar years (2016, 2017, 2018, 2019, 2020). Annual. pic.twitter.com/qphH3fpE1e
— OptaJoe (@OptaJoe) June 24, 2020
По-късно Доминик Калвърт-Люин пропусна да удвои след пас на Алекс Иуоби.

В 78-ата обаче тимът от Ливърпул за малко да допусне равнене, само че отлична интервенция на вратаря Джордан Пикфорд избави преднината.
СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 31 кръг, сряда 24 юни  Норич Сити 0:1краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР