Силно се надявам хората, които пишат по форумите, да не

...
Силно се надявам хората, които пишат по форумите, да не
Коментари Харесай

Ад по форумите за Боян Петров

Силно се надявам хората, които пишат по форумите, да не са представителна извадка на българския народ. Но се притеснявам, че са. Страшни неща стават там!
" Защо страната щяла да даде пари за спасяването на Боян Петров, а не за пенсионерите? "
" С какво Боян бил спомогнал за виталния ни стандарт, че в този момент да ни е грижа за него? "
" Тоя е соросоид, пази Пирин ".
" Защо не си седял у дома, ами, хукнал по чукарите, като му е толкова акъла, да се оправя! ".
" Куцо, кьораво и сакато тръгнало да избавя този самоубиец, дето единствено си чеше егото... "
Цитират се български поворки, филистерски максими и витае едно изключително, ужасяващо зложелателство, по-ледено от върховете на Шиша Пангма.
Аз не бих бил толкоз отчаян, в случай че това бяха обезверени гласове от бездната, на небогати, отрудени, нещастни хора. Те обаче изобщо не са такива. Това са извънредно самоуверени, самодоволни преценки на типажи, които изобщо не са в екзистенциална рецесия. Малко преди да напишат целия този гнус, тези хора са набивали луканка и с мазни пръсти са скролвали смарт телефон. В съпоставяне с тях Бай Ганьо е внимателен, тънък човек, много културен и прочее човечен вид. Не зная дали Боян ще бъде избавен, уповавам се. Но в случай че за него ще е мъчно, какво за спасението на тези хора? Няма по какъв начин. Въобще и в никакъв случай.
Щом вледеняващата борба със гибелта на един в действителност заслужен човек, щом даже Боян Петров не може да сплоти нацията, какви очаквания и защо? Щом безмълвния смут на 8000 метра височина, жестоките ветрове, подлия диабет, само че и фантазията за успех над тях не провокират съпричастие, какво изобщо ни остава?
Седнете на масата, опънете софрата и си пуснете " Шушана ". Изпийте всичко и изяжте всичко, а след това повдигнете гордо шкембета и ги пльоснете в леглото. После пуснете тв приемника, попсувайте малко и потънете в дълбока сънливост. Утре отново е ден. Утре отново от същото.
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР