Силно бургаско присъствие в Холивуд. Още двама българи стигнаха до

...
Силно бургаско присъствие в Холивуд. Още двама българи стигнаха до
Коментари Харесай

Бургаско семейство е в екипа на номиниран за Оскар късометражен филм

Силно бургаско наличие в Холивуд. Още двама българи стигнаха до " аления килим ". Освен актрисата Мария Бакалова, семейство от морския град е в екипа на номиниран за " Оскар " късометражен филм.

Д-р Илиян Иванов, който неотдавна е професор по психиатрия, и неговата брачна половинка доктор Дана Проданова са ко-продуценти на късометражния филм " Дълбоко чувство ". 18-минутната лента ще се бори за премията " Оскар " в тази категория с още 4 кино лентата.

" Ние знаехме от преди 2 месеца, че има възможност филмът да бъде ниминиран и през февруари той мина през така наречен short list. Беше сред последните 10. Ние още тогава бяхме доста щастливи. То е мъчно да се опише, човек се надява, само че ние не сме си мислили, че това може да се случи ", показа доктор Иванов.

Филмът споделя за среднощната среща на безприютен младеж с възрастен незрящ и ням мъж. Уникалното в лентата е, че наетият артист в реалност има тези проблеми. Сюжетът е предизвикан и от обстановки, с които доктор Илиян Иванов се е сблъсквал по време на работата си като психиатър.

" Най-важното обръщение е, че не може да се планува по кое време ще зародят тези моменти, когато ние би трябвало да отвърнем на различен човек, дори чужд човек и дребната помощ, която можем да окажем, има доста огромно възвръщане. В нашия случай е тъкмо по този начин, ние помогнахме малко за основаването на този филм и това, което се връща сега, е доста повече от това, което сме очаквали ", сподели още той.

Д-р Илиян Иванов от 25 години живее в Съединени американски щати. Освен с медицина, интензивно се занимава и с изкуство. Има осъществени и няколко изложения в областта на живописа. Казва, че " провинен " за тази пристрастеност към изкуството е Бургас.

Българска национална телевизия: Силно бургаско наличие на " аления килим " тази година?

" То е исторически миг в историята на Бургас. Смисъл, в никакъв случай до момента не се е случвало. Ние стискахме палци за Мария на " Златните глобуси ". Определено надарена актриса и единствено й желаем триумф ", добави доктор Иванов.

Късометражният филм " Дълбоко чувство " към този момент има 15 награди по разнообразни фестивали в България и чужбина. Скоро " Оскар " -ът може да бъде 16-ата.

Репортер: Давид Сукнаров

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР