Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска

...
Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска
Коментари Харесай

Ураганът остави без ток Подбалкана, затвори и училища /снимки/

Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска община, проходът Козница на Подбалканския път е блокиран от паднали дървета и клони. Екипи на пътните служби и гражданска отбрана от рано сутринта с резачки и коли разчистват трасето. Два тира са закъсали тази заран край Розино.
Проходът Троян-Кърнаре е затворен, по високите елементи на шосето вятърът навя преспи към метър.
Има рискови заледявания по пътя Кърнаре- Слатина.
На доста места паднали клони и дървета задръстват улици и тротоари във всички селища на общината.
Без ток от тази нощ са Розино и Клисура.Заради липса на отопление учебните заведения и в двете обитаеми места през днешния ден върнаха учениците. Сутринта децата на Розино влязоха в студените класнит стаи, те изкараха по две занятия от по 20-тина минути, само че беше невероятно да останат повече в студеното учебно заведение и бяха освободени, заяви кметът на селото Ангел Шаламанов. Детската градина в Розино също е затворена, тя се отоплява с климатици, които не работят поради липса на ток. В стаите е студено и поканихме родители да приберат децата в къщи, допъли кметът на Розино.
Не учат децата и от Клисура, главното учебно заведение там също се отоплява с ток и през днешния ден образователните стаи са студени.
Ток няма и в Христо Даново, Бегунци, Калофер, село Васил Левски.
Тази нощ стихията е отнесла част от покрива на столовата на приблизително учебно заведение „ Христо Проданов” в Карлово, само че в постройката се провдеждат постоянни занятия.
От ранни зори следим обстановката в цялата Карловска община, заяви кметът доктор Емил Кабаиванов. Има вреди, които мощният вятър е нанесъл във всички обитаеми места, само че няма потърпевши хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР