Силният снеговалеж предизвика хаос в Сърбия, като затрудни пътното движение,

...
Силният снеговалеж предизвика хаос в Сърбия, като затрудни пътното движение,
Коментари Харесай

Бедствено положение на Балканите, ситуацията е тежка в Албания и Сърбия

Силният снеговалеж провокира безпорядък в Сърбия, като затрудни пътното придвижване, обърка публичния превоз и докара до анулация на самолетни полети до Белград.

Много региони останаха без ток, а здания и коли бяха развалени от паднали дървета, камиони закъсаха по заледените пътища. Властите предизвестиха жителите да не подхващат пътувания, в случай че не се постанова, и приканиха за икономисване на сила. Хора трябваше да бъдат спасявани, откакто се оказаха заклещени в колите си. Голяма част от Западна Сърбия остана без електричество.

Няколко полета от и до белградското летище бяха анулирани заради неприятното време и краткотрайното спиране на електрозахранването на основния терминал, оповестиха сръбски медии. Магистралата към летището беше затворена за няколко часа поради запушване, породено от снега. Пътниците на пътуващ към Белград трен останаха блокирани седем часа в снега, преди да им бъде обезпечен автобусен транспорт до столицата на Сърбия.

В Албания властите активизираха полицията, армията и службите за незабавна помощ, с цел да се оправят с наводненията, след непрекъснатите дъждове и снеговалежи. Река Вьоса в южната част на Албания наводни доста региони. Възрастна двойка, която прекара нощта на покрива на къщата си в Югозападна Албания, бе избавена от полицията през вчерашния ден сутринта. Много пътища са краткотрайно блокирани от свлачища в южната част. В североизточните и югоизточните региони на страната мощният сняг затрудни или краткотрайно прекъсна пътното придвижване, показва АП.

В България поройни дъждове и огромни наводнения поразиха южните елементи на страната през почивните дни, принуждавайки управляващите да разгласят бедствено състояние, като най-тежко е обиден регионът на град Смолян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР