Силна турбуленция по време на полет тази седмица вкара в

...
Силна турбуленция по време на полет тази седмица вкара в
Коментари Харесай

Самолетен екипаж влезе в болница след тежка турбуленция

Силна турбуленция по време на полет тази седмица вкара в болница самолетен екипаж в Австралия, заяви.

Инцидентът е станал на борда на полет, ръководен от австралийската нискотарифна самолетна компания Bonza, летящ през щата Куинсланд сред Рокхамптън и Съншайн Коуст във вторник (21 ноември).

Степента на пострадванията и точният брой на потърпевшите не са ясни. Тим Джордан, основен изпълнителен шеф на Bonza, удостоверява пред The Independent, че няма потърпевши пасажери.

„ Полет от Рокхамптън до Съншайн Коуст претърпя непредвидена и сериозна турбуленция, което вкара някои членове на екипажа на Bonza в университетската болница Съншайн Коуст “, добавя той.

Приоритет „ постоянно е сигурността на нашия личен състав и клиенти “, прибавя Джордан, заявявайки, че екипажъте съумял да се прибере вкъщи вечерта след случая. Инцидентът обаче води до анулация на полет от Съншайн Коуст до Милдура в щата Виктория.

„ Въпреки че турбуленцията е нещо, което може да се случи на всяка самолетна компания и ние следвахме процедурите, ще проучваме и използван всичко научено от случая.

Нашите мисли са с клиентите и екипа, които без подозрение са повлияни от събитията от през вчерашния ден. Самолетът беше подробно тестван и влезе още веднъж в употреба на идната заран “, приключва Джордан.

Bonza е нова самолетна компания, стартирала активност едвам през януари 2023 година Тя има пет самолета във флота си, съгласно Planespotters.net, като обслужва вътрешни и районни направления в Австралия.

Това не е единственият транспортьор, претърпял сериозна турбуленция тази година.

През юни полет на British Airways от Сингапур до лондонското летище Хийтроу попадна в такава мощна турбуленция над Бенгалския залив, че самолетът трябваше да се върне в началната си точка, с цел да бъде тестван за вреди.

Два месеца по-рано осем пасажери и двама членове на екипажа имат потребност от здравна помощ, откакто мощна турбуленция удари аероплан, пътуващ за Португалия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР