Силна експлозия е разтърсила района на летището в окупирания от

...
Силна експлозия е разтърсила района на летището в окупирания от
Коментари Харесай

Силни експлозии на летището в Мариупол след нощ с престрелки и приятелски огън в града - Свят

Силна детонация е раздрусала региона на летището в окупирания от съветската войска Мариупол, оповестиха очевидци, които разгласяват видезаписи от мястото на случая. Местните медии и каналите на обществените мрежи демонстрират дирек от черен пушек да се издига откъм мястото, на което е ситуирано летището. Няма публични мнения от окупационните управляващи за повода за гърмежа.

Според телевизионния канал РБК-Украйна детонациите са били повече от една и са били чути в разнообразни елементи на Мариупол. Засега има единствено спекулации за вероятните аргументи, които варират от осъществяване на интервенция за разминиране на минни полета до активиране на съветската Противовъздушна отбрана или подривна активност на съпротивата.

Large explosion reported near Mariupol Airport.
— Moshe Schwartz (@YWNReporter)
„ Едно е ясно – оставането в града е все по-опасно. Линията на фронта се доближава. Окупаторите го схващат и по тази причина се вижда придвижване на военна техника из града. Призоваваме мариуполци да отидат в следени от Украйна територии. Докато не са почнали да употребяват хората за жив щит. “ – се споделя в известие на лоялния към Киев Мариуполски градски съвет.

Според съветника на ръководителя на украинската градска администрация Пьотр Андрюшченко през нощта в 22.47 часа в Мариупол са прогърмели два мощни гърмежа откъм селището от градски вид Николское. Забелязано е и напредване на военна техника в посока Бердянск. През нощта са чути и звуци от престрелка с изстрели от автомат и картечница. Причината се оказала комична – по автомобил с съветски военни е бил открит другарски огън. Военните пътували с кола, върху която за осъществяване на оперативна задача били сложени украински номера. „ За страдание без загуби, само че наклонността ни харесва. “ – разяснява случая Адрюшченко.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР