Силите на НАТО вероятно ще се опитат да се намесят

...
Силите на НАТО вероятно ще се опитат да се намесят
Коментари Харесай

Британски командир: НАТО ще започне война с Русия през 2023 година

Силите на НАТО евентуално ще се опитат да се намесят във военния спор в Украйна и да влязат в директно сблъскване с съветските войски.

Това е декларирал е полковникът от английската войска в оставка и пълководец на отбранителния блок на Алианса Хамиш де Бретън-Гордън, оповестява The Telegraph.

В публикацията си военният анализатор показва убеденост, че спорът сред Русия и Украйна ще ескалира през 2023 година и по тази причина не може да се изключи опцията за присъединяване на алианса.

" Обезпокоен съм от увереността на тези, които считат, че няма никакъв късмет НАТО да се намеси в украинския спор през новата година ", споделя Гордън.

Според някогашния полковник груповият Запад би трябвало да се стреми да постави завършек на спора допустимо най-скоро. Въпреки това мирът може да бъде реализиран за сметка на изключващи го средства: полковникът има вяра, че спорът ще завърши, когато Украйна получи " нужните оръжия ".

Освен това Гордън счита, че след постигането на мир НАТО би трябвало да " даде ясно на Москва да разбере ", че е разкрило своите " червени линии ".

Превод и редакция БЛИЦ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР