Сили на САЩ в бронирани превозни средства са провели патрул

...
Сили на САЩ в бронирани превозни средства са провели патрул
Коментари Харесай

Сили на САЩ провеждат граничен патрул в Североизточна Сирия

Сили на Съединени американски щати в бронирани транспортни средства са провели патрул на границата сред Сирия и Турция, първото сходно упражнение след решението на Съединени американски щати да се отдръпна от Североизточна Сирия. Това разгласи боен източник от Сирийските демократични сили (СДС), оповестява " Ройтерс ".

Петте бронирани транспортни средства, носещи американското знаме, са били видени покрай границата сред Сирия и Турция северно от град Кахтания, регион, където се очакваше да се разположат сили на режима на Башар Асад като част от съглашението с Турция.

Военен източник от ръководените от кюрдите Съюз на демократичните сили декларирал, че патрулите " няма да бъдат еднократни ".

Американският патрул е бил съпроводен от " Отрядите за национална отбрана ", които са преобладаващата мощ в Съюз на демократичните сили.

Силите на Съединени американски щати патрулираха сектора от границата северно от Кахтания, преди Вашингтон да разгласи изтеглянето си от Сирия на 6 октомври.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия, съобщи, че в част от източен сектор от границата американските сили се пробват да поддържат наличие.

" Те желаят да попречат на Русия и режима да доближат елементи от границата, които се намират източно от град Камишли ", посочи ръководителят на центъра Рами Абдул Рахман.

Патрулът следва идването на американски подкрепления в Сирия от прилежащ Ирак през последните дни, като това се преглежда като катурване на нареждането за евакуиране от Сирия на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Вашингтон предприе подсилване на позициите в провинция Дейр ез Зор с спомагателни военни елементи в съгласуваност със Съюз на демократичните сили, с цел да предотврати достъпа на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и други артисти до петролните залежи в региона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР