Сили на НАТО проведоха днес учения в Северна Полша -

...
Сили на НАТО проведоха днес учения в Северна Полша -
Коментари Харесай

Войски на НАТО проведоха учение в коридора Сувалки


Сили на НАТО организираха през днешния ден учения в Северна Полша - в регион, който е от решаващо значение за за сигурността на източния фланг на алианса, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8342
Коридорът Сувалки е едва обитаем регион сред Беларус и съветския ексклав Калининград. Той е от стратегическо значение, защото завладяването му от Русия би изолирало балтийските страни от останалата част от НАТО, отбелязва Ройтерс.

Полша укрепва въоръжените си сили в отговор на нахлуването на Русия в Украйна и възнамерява да усили разноските за защита до 3% % от Брутният вътрешен продукт.

" Като част от тези маневри бяха извършени учения, които бяха дефинирани въз основа на нашия опит и наблюдаване на на бойното поле в Украйна ", сподели полският министър на защитата Мариуш Блашчак. " Ние знаем какви способи употребява Русия и какви способи (на защита) са ефикасни ", добави той.

В ученията ТУМАК- 22 вземат участие 2000 бойци от сухопътните и военновъздушните сили, както и повече от 1000 единици бойна и логистична  техника, заяви полското министерство на защитата.

Маневрите в снежния ден включваха тренировки за секване на вода и кацане. Експлозии отекнаха в езерото Кемпно след началото на симулираната офанзива.

" Това, което се случи през днешния ден при езерото Кемпно, беше част от по-мащабни учения, които се организират от няколко седмици ", съобщи полковник Томаш Биджак.

По време на учението десетки полски и съюзнически бойци прекосиха водата с амфибии, а американски военни с танкове " Ейбрамс " симулираха гонене на врага.

Ниската облачност попречи на военни самолети да вземат присъединяване в маневрите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР