Силен взрив разтърси Луганск около 6 часа сутринта в понеделник,

...
Силен взрив разтърси Луганск около 6 часа сутринта в понеделник,
Коментари Харесай

Силен взрив разтърси Луганск, гори нефтена база

Силен гърмеж раздруса Луганск към 6 часа сутринта в понеделник, оповестяват съветски и украински медии, а видеото е публикувано в обществената мрежа. Към момента гори нефтената база, оповестява РИА " Новости " по изказвания на очевидци. За гърмежа в Луганск осведоми и украинската организация УНИАН. Обстоятелствата се обясняват.

ТАСС твърди, че обстрелът е пристигнал откъм страната на украинските въоръжени сили, като е представен Родион Мирошник, член на контактната група по урегулиране на обстановката в Донбас.

Към момента не се оповестява за жертви, нито за мащаба на пожара, предава осведомителната организация. Пожарникари към този момент гасят пламъците. Горят резервоари с гориво, а опасенията са, че огънят може да възпламени и тези в съседство.

Около 3.50 през нощта, локално време, е почнал и обстрел на Лозовое в Луганска област с към 20 снаряда, твърди още съветската страна. Според известието е употребена реактивната система " Град ".

Междувременно Генералният щаб на украинските въоръжени сили оповестява, че Русия се готви да щурмува Киев, предава ДПА.

В бюлетина, оповестен рано тази заран, написа, че задачата на съветските военни е да поемат цялостен надзор върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица. Руските въоръжени сили също по този начин " се пробват да си обезпечат тактическо преимущество, като доближат източните околности на Киев през Броварски и Бориспилски регион ", твърди украинският общоприет щаб.

" Доста огромно количество съветска (военна) техника и бойци са съсредоточени на подстъпите към Киев ", съобщи по малкия екран Вадим Денисенко, консултант в министерството на вътрешните работи на Украйна. " Разбираме, че борбата за Киев е основна борба, (която ще бъде водена) през идващите дни ", добави той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР