Силен човек от Продължаваме промяната каза на коя партия трябва

...
Силен човек от Продължаваме промяната каза на коя партия трябва
Коментари Харесай

Никола Минчев: Третият мандат трябва да бъде връчен на ДБ или БСП

Силен човек от " Продължаваме промяната " сподели на коя партия би трябвало да връчен третия мандат за сформиране на кабинет.

" Демократична България " или Българска социалистическа партия би трябвало да получат третия мандат, с цел да има опция за сформиране на държавно управление. Те имат добра връзка с всеки от съдружните сътрудници. Ако Има Такъв Народ получат третия мандат, за нас ще бъде мъчно да водим диалози с тях. Може да е имало реплики по отношение на тях, само че Има Такъв Народ напусна държавното управление и докара страната до актуалната политическа обстановка. Това сподели пред БНР Никола Минчев, народен представител от " Продължаваме промяната ", до неотдавна ръководител на Народното събрание.

" Ще поставим изпитание да има държавно управление с третия мандат. Даваме си сметка, че в идващите месеци е значимо освен да има държавно управление, само че и работещо постоянно Народно заседание. Но съставянето на държавно управление не е непременно. Мандатоносителят ще има тежестта да води диалозите и да сглобява пъзела още веднъж. Вероятно ще откри път с Има Такъв Народ ".

Минчев уточни, че относно евро-атлантическата ориентировка на партиите и обединенията би трябвало да се гледат дейностите. " ГЕРБ се водят такава партия, само че имат дейности, които обслужват съветски ползи ".

Той добави, че при предварителни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско болшинство, което желае позитивни промени в България, написа Novini.bg.

По думите му развитието на тематиката " Северна Македония " е положително за България.  " Интересът на България е изрично предпазен... Темата постоянно е била обсъждана, само че не и под формата на напън, а като диалози ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР