Силен човек от Демократична България попиля прокуратурата.Целта е шоуто и

...
Силен човек от Демократична България попиля прокуратурата.Целта е шоуто и
Коментари Харесай

Панев, ДБ: Целта на проверката на прокуратурата за изборите е шоу и скандал

Силен човек от " Демократична България " попиля прокуратурата.

Целта е шоуто и абсурда – той сподели, тя сподели. Нека да забележим, само че нямам доверие от тук да излезе нещо, просто се прави скандал, който отклонява вниманието от същинските проблеми на България. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на " Демократична България " Владислав Панев във връзка по мотив започнатата от прокуратурата инспекция дали изборите са манипулирани.

Ние говорихме още по време на предизборната акция кои са нашите цели - сигурност, правосъдна промяна, конкурентоспособност на българската стопанска система. Докато тези проблеми са в дневния ред на Народното събрание, е добре, само че сега в дневния ред е Изборният кодекс. Очевидно някой се приготвя за избори. Това не е нашата игра. Ние декларирахме нашето предложение – за държавното управление на малцинството с ясни цели. Шансът не е огромен – въпросът е какъв е разновидността да имаме новаторски кабинет в границите на този парламент. За мен това е единственият вид, съобщи Панев.

Той разяснява и информацията, че Европейската комисия води диалози с българското държавно управление поради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани артикули на " Лукойл ". Българските управляващи настояват, че това е допустимо, тъй като страната ни се употребява с двегодишна дерогация от възбраната за импорт на съветски нефт по море, влизаща в действие на 5 декември.

Рискове постоянно има, до 5 декември би трябвало да бъде взето решение от Европейска комисия дали да продължи дерогацията. Проблем има, доколкото част от продуктите на " Лукойл " нямат пазар в България и рафинерията ще стартира да работи на доста по-ниски обороти, в случай че дерогацията бъде анулирана. Трябваше да се подготвим за това от месеци, тъй като очевидно войната в Украйна ще продължи дълго време, уточни зам.-председателят на ПГ на " Демократична България ".

Срамно е, че компания като " Лукойл " може да рекетира страната в този миг. Ние предлагаме да имаме вид за национализация, в случай че притежателят работи в ущърб на националните ползи. Само изключителните им облаги са за над 1 милиарда $ на годишна база за това, че страната е издействала дерогация. Затова позицията им, че няма да имат облаги, е нелепа, акцентира Владислав Панев, написа novini.bg.

Ако дерогацията не бъде възобновена, има заплаха компанията да спре, само че това зависи от мениджмънта на компанията. Това би основало проблем на българския пазар, само че на бензиностанциите у нас се оферират артикули и на други компании. Българският интерес е да стартираме да диверсифицираме нашата стопанска система и енергетика. Нашият интерес е да преформатираме нашата стопанска система, тъй като тази война може да продължи несигурно време, сподели още Панев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР