Сигурността на данните е втората най-бързо нарастваща категория разходи за

...
Сигурността на данните е втората най-бързо нарастваща категория разходи за
Коментари Харесай

Финансовият сектор е изправен пред сложни рискове за сигурността


Сигурността на данните е втората най-бързо възходяща категория разноски за сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато финансовите организации са по-напред във връзка с цифровата промяна от по-широкия пазар, 82% от тях показват, че към момента са нужни огромни или умерени промени през идващите 3-5 години, с цел да продължат да бъдат конкурентоспособни, сочи нов отчет на AMD , направен в партньорство с 451 Research.

Много още би трябвало да се направи, като фирмите за финансови услуги и обезпечаване (FSI) би трябвало деликатно да възнамеряват, до момента в който ръководят риска, показват създателите на отчета.

Както комерсиалните вериги, по този начин и бизнес клиентите чакат по-добро и по-задълбочено ангажиране в каналите за цифрово банкиране и обезпечаване, като в това време FSI организациите са изправени пред разширяващи се регулаторни условия.

Да останеш еластичен и да се оправиш с тези нови действителности става все по-трудно, когато приложенията се уголемяват отвън нормалните за тях области, създавайки нови благоприятни условия за офанзиви против сигурността, се споделя в разбора.

Дигиталната промяна има доста аспекти, само че е добре известно, че компаниите могат да подобрят резултатите на своите клиенти, да усилят оперативната успеваемост и да се конкурират по-ефективно. Използването на данни по новите, разнородни способи може да бъде рисковано, в случай че не се ръководи добре и това изключително важи за организациите за финансови услуги.
още по темата
Изследването открива, че сигурността на данните е втората най-бързо възходяща категория разноски за сигурност (след мрежовата сигурност) за комплекс от принадлежности за сигурност, свързани с доставчика.

Изграждането на нови благоприятни условия за сигурност като част от напъните за цифрова промяна може да понижи някои от комплицираните опасности, пред които FSI  фирмите са изправени всекидневно, и да отбрани данните, до момента в който те работят.

Нов клас вградена в процесора отбрана на данните може да защищити информацията от наблюдаване и фрапантно да понижи заплахата от накърнимост даже на равнище дънна платка. Това значи, че даже привилегированите админи няма да имат достъп до данните.

Подобен метод отваря вратата към по-голяма еластичност на инфраструктурата посредством възстановяване на сигурността в местни среди, както и в хоствани услуги и облаци, където се употребяват тези нови процесори.

Случаите на потребление на по-добри технологии за отбрана на данните едвам в този момент стартират да се осъзнават. Например, машинация или пране на пари могат да бъдат открити, като в същото време се резервира поверителността на клиентите.

Освен това могат да се правят кредитни оценки и оценки на риска и финансови търговски разбори, без страните да разкриват чувствителни данни на съперниците. Възможностите в тази област са в действителност доста необятни, акцентират създателите на отчета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР