Сигналите за нередности в изборния процес буквално валят от различни

...
Сигналите за нередности в изборния процес буквално валят от различни
Коментари Харесай

Сигналите за нередности при гласуване валят

Сигналите за нередности в изборния развой безусловно валят от разнообразни области в България, като координатори от партия ГЕРБ ги подават към съответните виновни органи.
В Кърджали Цвета Караянчева внесе тъжба в РИК по отношение на непозволена пропаганда от страна на заместник-кмета на община Черноочене Ферхат Ферхат, който стои пред секцията в село Габрово и насочва хората за кого да гласоподават. В секция № 105 в село Чифлик, община Кърджали, кметицата Нефиде Иса Али е декларирала подготвеност да даде персонални данни от картотеката на селото за 106 гласоподаватели, с цел да бъдат дописани в изборните описи, което е в нарушаване на Изборния кодекс, гласи друга тъжба.
 Ангел Джамбазки със сигнал от Турция и по какъв начин се гласоподава там (ВИДЕО) Ангел Джамбазки със сигнал от Турция и по какъв начин се гласоподава там (ВИДЕО)
Световен връх – дали своят вот над 2570 души преди 4 години в секцията в Чорлу. Това напомни евродепутатът Ангел Джамбазки, който с...
Подаден е сигнал за пропаганда от Facebook профила на Милка Христова за региона на София. Според жалбата, нарушаването се състои в опит гласоподавателите да бъдат призовани да гласоподават за съответен участник в изборния развой - посредством изтъкване на съответен номер на бюлетина.
В Сливен е подаден сигнал за народни представители от 44-тия парламент, агитиращи в VI ОУ „ Братя Миладинови ”. Сигнал има и за Гоце Делчев – твърди се, че в 1-ва секция в града Андон Балтаджиев заплашвал със разпра, в случай че се гласоподава по друг от метода, който той счита за верен.
Сигнал има и за Видин – в заведение против изборната секция в град Грамада имало пропаганда и е събрана огромна група роми за гласоподаване. А в ромския квартал на Видин „ Нов път ”, пред входа на ОУ „ Епископ Софроний Врачански “, където се обитават 8 изборни секции, се прави пропагандна активност, съгласно поредна тъжба.
В Кочериново е подадена тъжба за възпрепятстване на свободния достъп до изборно помещение. В жалбата се споделя, че лице, което е член на СИК в Кочериново, стои на вратата на изборната секция и попречва свободния достъп до изборното помещение и упражняването на право на глас.
 Редица сигнали за нередности в изборния развой Редица сигнали за нередности в изборния развой
За редица сигнали за нарушавания, свързани с изборния развой, оповестяват от партийната централа на ГЕРБ. Сигналите са от разнообразни краища н...
В Силистренско е подадена тъжба поради вероятно пазаруване на гласове в село Бистра, община Алтафар. Според сигнала, подаден от жители, наоколо до кметството, в хранителен магазин се прави пропаганда в нарушаване на Изборния кодекс. Магазинът се намира в непосредствена непосредственост до изборната секция в обитаемото място. Сигнали са получени и за пазаруване на гласове, за което се твърди, че е осъществено в същия магазин.
Сигнал има и, че в троянското село Старо село се извозват проведено гласоподаватели. Той е препратен до ОД на Министерство на вътрешните работи в Ловеч за изясняване на случая. В сигнала е посочен номерът на транспортното средства и номерът на изборната секция, където гласоподават превозените хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР