Сигнали за корупция и злоупотреба с власт в президентската администрация,

...
Сигнали за корупция и злоупотреба с власт в президентската администрация,
Коментари Харесай

Битката Радев - Пеевски: МВР е изпратило в прокуратурата доклад със сигнали за президентството

Сигнали за корупция и корист с власт в президентската администрация, демонстрира инспекцията на Министерство на вътрешните работи. 

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев такива сигнали са постъпили още преди три години. Проверки са правени, а резултатите от тях са изпращани в прокуратурата.

Интересното е, че тези сигнали са стигали до президентството, само че няма реакция от президента, сподели депутатът от ПП-ДБ

Министерство на вътрешните работи към този момент е изпратило отчет със сигнали, касаещи президентството в прокуратурата, съобщи още основният секретар.

„ Става въпрос за няколко сигнала. Информацията е класифицирана, касае действия свързани с корупционни практики и корист с власт на лица свързани или по някакъв метод ги свързват с администрацията “, сподели Живко Коцев.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи е отправил питания към основния прокурор, Министерство на вътрешните работи и ДАНС поради президентството

Разкритията идват, откакто ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска пояснения от службите има ли каузи на трупчета, свързани с „ Дондуков 2 “. Той дефинира президентството като „ тъмна институция цялостна с доста кеш “.

Задочният спор сред „ Дондуков 2 “ и Пеевски продължи и през днешния ден. В „ Тази заран “ секретарят на президента по сигурността Димитър Стоянов прикани като се вършат инспекции, да се види и до къде са каузи като КТБ, „ Булгартабак “ и „ Тефтерчето на Златанов “.

„ Българите чакат опция. Появата ѝ е неизбежна “, сподели президентът

Стоянов съобщи още, че потребност от политическа опция в център ляво има.

„ Ако има подобен план, той ще реши с кого ще работи, а не дали господин Пеевски ще реши да работи или не с подобен план “, сподели Стоянов.

Това провокира остра реакция: „ Слушайте изявлението. Те признаха партията си. Недопустимо е да употребява президентската институция за офис на партията си “, отговори Пеевски.

Според нея има потребност от политическа опция

Опозицията също разяснява възможен нов план:

„ Не се усещаме застрашени по никакъв метод. Избирателите на „ Възраждане “ надали не всеки момент чакат нов план на който да се качат. Няма такова нещо “, сподели водачът на партията Костадин Костадинов.

„ Не ни тормози, преживяхме го към този момент няколко пъти, в случай че направи партия, ще го преживеем и този път, само че не е редно “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От Брюксел в тематиката де включи и министър председателят.

Те приканиха да се намесят Министерство на вътрешните работи и прокуратурата

„ Това, което би ми тормозило е, в случай че се окаже, че това е партия, която се оглавява безусловно или недиректно от президентството. Ако има партиен план, би трябвало да бъде партиен план, който да бъде обособен от президентството “, сподели акад. Николай Денков.

Пред bTV Димитър Стоянов изясни, че план „ Трети март “ няма.

„ Марката е непокътната, може би превантивно, с цел да няма шмекерия “, сподели той.

Ръкавицата е хвърлена

Той внесе изясненост какво е имала поради вицепрезидентът Илияна Йотова, че към Румен Радев е отправяна оферта от сглобката. Визира се изтеклия запис на съвещание на Политическа партия.

„ Офертата, която насочиха към президента, е да бъде британска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, в това число и за назначение на хора в службите “, добави Стоянов.


„ Напрежение сред нас в Политическа партия и президента постоянно е имало в частта да вземем за пример за службите, където президентът си избира началник на ДАНС или друга работа, след което не носи отговорност за неговите дейности “, разяснява и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Бойко Борисов, който през вчерашния ден прикани за мир, през днешния ден не разяснява тематиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР