Сигнали срещу семейството, в което баща уби 2-месечното си бебе

...
Сигнали срещу семейството, в което баща уби 2-месечното си бебе
Коментари Харесай

Бащата и майката на убитото бебе опитали да излъжат, че е паднало от количката

Сигнали против фамилията, в което татко умъртви 2-месечното си бебе в старозагорското село Хрищени, са били подавани още през 2018 година Вчера 31-годишният мъж беше арестуван, откакто е открито, че новороденото е умряло от черепно-мозъчна контузия, а по него имало и други контузии. По информация на двамата с жена му в началото се пробвали да прикрият убийството, като декларирали, че е паднало от количката. Семейството има още четири деца.

 Баща умъртви двумесечното си бебе Виж още

В формален отговор до малкия екран от организация " Социално подкрепяне " и отдел " Закрила на детето " се споделя, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 година Тогава била направена инспекция, само че не са открити нередности.

През 2020 година майката заявила, че няма условия да гледа децата, тъй като биологичният им татко е в пандиза, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава дамата не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите. По-късно две от децата били върнати в фамилията, като родителите им били включени в стратегии на общността, посещавали и курсове за възстановяване на родителския потенциал.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава обществените не са имали сигнали за принуждение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР