Сигналът бе подаден от близки на убитата жена. Колегите веднага

...
Сигналът бе подаден от близки на убитата жена. Колегите веднага
Коментари Харесай

Ужасяващи разкрития за убитата Алена: Убита е по особено жесток начин, убиецът не се смилил

Сигналът бе подаден от близки на убитата жена. Колегите незабавно започнаха дейности по нейното търсене.

Това стана ясно по време на ексклузивен брифинг на прокуратурата по отношение на убийството на IT специалистката Алена Щерк.

Ето какво още споделиха от там:

Делото е формирано в началото за похищение по член 142 от Наказателен кодекс.

В съботния ден се постановяваше, поради обстановката, да се работи доста експедитивно. Със заповед бе образуван екип от прокурори.

Повече детайлности реши да даде гл. комисар Иво Илиев:

„ Имаме публична информация, че лицето е арестувано в Италия “, сподели той.

„ Първоначалната информация беше за похищение и точно за това бе първото обвиняване. Вчера обаче е открит трупът на жертвата и по него са открити белези от доста удари по главата и контузия, която е несъвместима с живота “, разкри той.

„ Актуалното обвиняване е за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод “, посочи Илиев.

„ Те са имали връзка, която са прекратили неотдавна. Може би става въпрос за ревнивост, само че това досега не бе обект на следствие. Търсихме жертвата “, призна той.

„ По всяка възможност причинител на закононарушението е някогашният другар на Алена, чието име към този момент е ясно за всички “, сподели той.

„ Нейното тяло е превозено с персоналния й автомобил “, съобщи Илиев.

„ Той е ръководен след това точно от Виктор Спига и по тази причина заключваме, че той е направил закононарушението. Индикацията е и това, че той е напуснал страната “, счита той.

„ Убийството евентуално е осъществено през нощта на 26-и против 27-и, когато автомобилът е пътувал в посока Перник – Радомир “, посочи Илиев и даде думата на своя сътрудник комисар Цветков:

„ На 26-и вечерта е била при свои близки и към среднощ се прибира на адреса. Тогава се прави и случката. Не знаем дали е в гаража или в автомобила “, сподели той.

„ Установено е, че нейният персонален автомобил се е движил в посока Перник до Радомир и назад “, добави Цветков.

„ Това, което ни ориентира за мястото, където вероятно трупът е оставен, бе това, че по посока на пътуването до Радомир има закъснение от точка до точка и това ни насочи “, посочи специалистът.

„ В хода на следствието са осъществени разнообразни дейности и са конфискувани материални доказателства. Има назначени редици експертизи, в това число и ДНК. От тях се открива, че имаме ДНК профил женски, както и мъжки профил по колата “, сподели той.

„Около 6 и 15 има няколко задействания на алармата на СОТ компанията, която охранява жилището. Това е засечено като паник бутон. МПС-то е засечено в по-ранните часове. Това води до извода, че когато е оставена колата, може да са комплицирани отдалечените и в бързината да е натискано друго отдалечено “, добави той.

По думите му е имало прояви на ревнивост от страна на някогашния й другар. „ Знаем за негово нападателно държание. Тя се е занимавала и с латиноамерикански танци. Не мога да кажа дали е имало подаван сигнал за скандал или каквото и да е “, съобщи Цветков.

От прокуратурата обясниха, че юристът на Спига, който се изявява по малкия екран, не е формален негов бранител. От там прибавиха и, че част от информацията, която той изнася, е погрешна.

Алена Щерк изчезна на 27-и май, а на 29 май тялото й бе намерено край Перник.

Заподозрян за закононарушението е някогашният ѝ другар – Виктор Спига, с който са живели дружно в Рударци и са имали общ бизнес.

Щерк е била IT експерт и интензивно се е занимавала с латиноамерикански танци. Жената е говорила четири езика и е била горда майка на две деца.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР