Сигнал за строителни дейности в Морската градина във Варна, където

...
Сигнал за строителни дейности в Морската градина във Варна, където
Коментари Харесай

Правят площадки за спорт с багери в Морската градина на Варна. Общината: Незаконно е

Сигнал за строителни действия в Морската градина във Варна, където по принцип има възбрана за това. Преди ден на частен терен се появиха дребни багери, които явно правят някаква активност.

Какво се случва и дали то е законно - ревизира на място Йордан Фотев.

Частният терен е ограден преди дни, а по-късно стартират и действия. Той е разкопан, има и огромни бетонни блокове.

„ Искаме мястото да стане налично за варненци, да създадем пале оспорт, което към момента е доста начинаещо за България. Искаме да изградим две площадки, на които приятелите ни от града да усетят магията на този спорт, който е известен по целия свят. Локацията е доста добра и това ще способства за доста бързо развиване “, разяснява един от вложителите.

„ Това, което се прави, не е монолитно, не е огромно и не се изисква позволение за градеж. Ние сме на база на член от Закона за Закон за устройство на територията “, уточни още той.

Лицата на записите към момента не са разпознати

„ Разрешително за градеж се изисква. През последните две години в община Варна бяха построени над 300 уреди за спорт навън в разнообразни места като детски градини, дворове на учебни заведения, междублокови пространства. Абсолютно за всеки един от тях има издадени позволения за градеж, строителна документи и инспекции “, уточни Пламена Маринова, заместник-кмет на община Варна.

„ За парцела, пред който се намираме, обстоен направен организационен проект няма. В момента се прави инспекция и се издава наставление на притежателя на парцела, с което се подрежда да се преустановят строително-ремонтните действия и теренът да се възвърне в първичното положението “, добави още тя.

В басейна не се позволяват хора, използвали алкохол

Инвеститорите обявиха, че ще спазят всички условия.

„ Имотът ще остане по този начин да уточняване на дефинитивно взимане на решение “, показаха те.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР