Сигнал за скандално назначение в ИАРА-Видин предизвика вълна от възмущение

...
Сигнал за скандално назначение в ИАРА-Видин предизвика вълна от възмущение
Коментари Харесай

Скандал във Видин! Назначиха в ИАРА мъж, уличен в бракониерство

Сигнал за скандално предопределение в ИАРА-Видин провокира вълна от отвращение в обществената мрежа Фейсбук, научи организация BulNews.
Според интернет консуматори новоназначеният чиновник в локалната конструкция на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури е със подозрително минало. Той е упрекван, че се е занимавал с бракониерство и е поставял мрежи в Полетковския язовир в нарушаване на разпоредбите. 
Представител на локална организация, която се бори против бракониерството удостовери, че такова предопределение в действителност има и става въпрос за Иво Иванов. От известно време самият той приказвал на локалните в село Старопатица по какъв начин скоро ще видят какъв ще стане. И по този начин от през вчерашния ден въпросният човек е държавен чиновник в ИАРА-Видин.
Представителят на локалната организация разкри още, че по непотвърдена информация Иванов се е занимавал и с дърводобив, като не е ясно дали и той е бил легален.
Той твърди, че нито във Видин, нито в Монтана са знаели за това предопределение, което следва. Затова се е опитал да беседва по въпроса със зам.-директора на ИАРА Борислав Чардаков, само че той му е споделил, че е в трафик и не е комфортно. Така той не е съумял да реализира контакт с него. Затова е отишъл непосредствено в Министерството на земеделието, където да изискал да се срещне персонално със зам.-министъра, с цел да го попита по какъв начин е допустимо подобен човек да бъде определен за чиновник на ИАРА.
Антибракониерът твърди, че новоназначеният преди време е влезнал във физически конфликт със чиновници на организацията. През май 2020 година той бил заловен да лови риба в язовир Полетковци и се е стигнало до пукотевица и закани към служителя на ИАРА, който го е заловил в нарушаване.
В последна сметка след извършена среща с висшестоящ чиновник от ИАРА, който от своя страна е разговарял с един от зам.-министрите на земеделието, станало ясно, че Иво Иванов ще бъде освободен от поста идната седмица. А до тази обстановка се е стигнало, тъй като не е била осъществена добре предварителната инспекция на въпросното лице.
В същото време локални риболовци си задават въпроса дали в действителност това предопределение не е съзнателно и слагат под подозрение честността на настоящето управление на ИАРА. Освен това те изричат опасения, че то не се оправя задоволително добре с ръководството на организацията и някои порочни практики от предишното са останали наследени от сегашните управници в ИАРА./ iskra.bg
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР