Сигнал за дискриминация в детска градина. Майка на дете с

...
Сигнал за дискриминация в детска градина. Майка на дете с
Коментари Харесай

Майка трябва да крие сина си, докато му бие инсулин в детската градина


Сигнал за дискриминация в детска градина. Майка на дете с диабет споделя, че е принудена да крие сина си от другите деца, до момента в който му слага инсулин, " с цел да не ги травмира ".

По пет пъти дневно Анелия Найденова инжектира инсулин на тригодишния си наследник. Досега е срещала схващане измежду личния състав в детската градина, само че не и през вчерашния ден.

" Беше направена забележка да го скрия при слагането на инсулин. Казаха, че това не е лечебно заведение и има родители, на които не им е прелестно това да се случва пред техните деца ", описа Анелия Найденова.

Директорът на детската градина удостовери случилото се.

" Проблем е, че децата са доста дребни, на 2 година и половина 3 година, на тях не може да се изясни какво тъкмо се случва. Предпочитаме да бъде настрана от децата, не да бъде изкарано. Това не е дискриминация, а просто се молим за схващане ", сподели директорката Снежина Мишева.

Екатерина е майка на дете с диабет и админ на група за детски градини. По думите й сходен проблем не е казус.

" Най-често срещаният проблем е при предварителния диалог на децата ни - отхвърля се достъп до детско заведение, тъй като шефовете споделят, че няма подготвен личен състав ", описа Екатерина Симеонова, член на ИК за качествено и новаторско обучение.

Юристи припомнят, че родители могат да изберат сами да слага инсулин на болните си деца или това да се прави от личния състав в заведението, само че единствено в случай че е подготвен. В България от диабет страдат към 2000 деца.

Скоро синът на Анелия ще употребява инсулинова помпа. Дотогава тя ще му слага инжекции - прикрито или не.

" Нека да бъдат по-толерантни към нас ", прикани Анелия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР