Сигнал до Специализирана прокуратура с копие до окръжнатав Пловдив е

...
Сигнал до Специализирана прокуратура с копие до окръжнатав Пловдив е
Коментари Харесай

Община Стамболийски прати сигнал в спецпрокуратурата срещу шефа на местната полиция

Сигнал до Специализирана прокуратура с копие до окръжнатав Пловдив е подаден от Община Стамболийски против началника на локалното Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Ангел Керпиев, оповестява Plovdiv-Online.

Сигналът касае отпуснати с решение на локалния Общински съвет на няколко транша 10 100 лева за гориво на предоставения също с решение на Общински съвет общински автомобил за потребностите на районно управление (на МВР) – Стамболийски.

До момента Керпиев не е дал доклади за изразходваното гориво. Вместо това в общината са постъпили сигнали за възможни злоупотреби от страна на служител на реда №1 в Стамболийски.

Въпросните сигнали са приложени към сигнала до спецпрокуратурата.

Според тях Ангел Керпиев и Марияна Керпиева са отдали на Мирела Керпиева „ Вила Алмира “ в Бряновщица, чиято площ мистериозно – съгласно сигнала, нараства от 37 кв. на 185.17 квадрата за една година, без да са ясни средствата за строителство.

Мирела Керпиева се води шеф на „ Вила Алмира “, без да е заявила никакво имущество, само че през посочените в сигнала години е била притежател на 7 автомобила.

Шефът на районно управление (на МВР) – Стамболийски, Ангел Керпиев пък имал цялостен автопарк от 10 автомобила, се твърди в сигнала.

При инспекцията, осъществена от Община Стамболийски, за отпусканото гориво на локалното районно управление (на МВР), се оказва, че няма никакви насрещни документи по кое време, по какъв начин и защо е изразходвано.

Още по-интересното е, че Ангел Керпиев е любимец на ГЕРБ. Назначен е за началник на районно управление (на МВР) – Стамболийски, още през 2010-а от тогавашния началник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив Тодор Чонов.

На трите поредни избора предходната година Керпиев се прочу с акциите си против последователи на някогашните ръководещи и кмета на Стамболийски – Георги Мараджиев.

Сигналът до Специализирана прокуратура е подаден на 26 януари 2022 г.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР