Си каза това на среща с кубинския президент Мигел Диас-Канел

...
Си каза това на среща с кубинския президент Мигел Диас-Канел
Коментари Харесай

Си Цзинпин обеща подкрепа на Куба в отстояването на суверенитета ѝ и срещу икономическата блокада на САЩ

Си сподели това на среща с кубинския президент Мигел Диас-Канел в границите на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург през вчерашния ден, показва в изказване през днешния ден китайското външно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

" Китай цени високо поредната и твърда поддръжка на Куба за Пекин по въпроси, свързани с главните ползи на Китай, и ще продължи непроменяемо да поддържа Куба в отстояването на националния ѝ суверенитет и опълчването на непознатата интервенция и обсада, и ще прави всичко допустимо да оказва поддръжка за икономическото и общественото й развиване ", е декларирал Си на срещата съгласно изказването.

В диалога Диас-Канел е отбелязал, че кубинско-китайските връзки се намират " в най-високата си точка " от установяването им.

" Кубинският народ се възхищава надълбоко на президента Си Цзинпин и откровено благодари на Китай за разбирането и скъпата поддръжка за справедливата идея на Куба ", е декларирал кубинският президент на срещата, в която е взел участие и китайският външен министър Ван И.

Разговорите сред двамата водачи се състоя месеци откакто в медиите се появи информация, че Китай е постигнал скрито съглашение с Куба за основаване на оборудване за електронно подслушване на острова. Правителствата на Съединени американски щати и Куба обаче сложиха тази информация под подозрение. Китай побърза да осъди държавното управление на Съединени американски щати и медиите за публикуването на " спорна информация " и назова изказванията погрешни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР