Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че не очаква нов силен

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че не очаква нов силен
Коментари Харесай

Федерер: Не мога да очаквам отново сезон като 2017

Швейцарският тенисист Роджър Федерер съобщи, че не чака нов мощен сезон, сходен на миналия.

В началото на 2017 година Федерер се завърна на корта след дълго неявяване поради интервенция и завоюва купата на Откритото състезание на Австралия, а по-късно победи и на "Уимбълдън ", с цел да усили сметката си на рекордните трофея от Големия шлем.

36-годишният швейцарец завоюва общо седем шампионата и позволи едвам пет загуби в 57 изиграни мача, което му разреши да се изкачи до второто място в международната класация.

Федерер стартира и новата акция с присъединяване на шампионата за смесени тима "Хомпан Къп " в Пърт, където ще си партнира с Белинда Бенчич.

"Очакванията са по-големи, само че в това време си подсещам, че това, което се случи през 2017 година, не беше напълно обикновено и не мисля, че е реалистично да се стремя към сходни достижения и през новия сезон. Ще би трябвало да опитам да остана спокоен, да давам най-хубавото от себе си, пък ще забележим какво ще се получи. Подготовката ми мина добре, само че не знам по какъв начин ще се развият нещата на корта ", разяснява Федерер.

"Надявам се с присъединяване ми на "Хомпан Къп " да получи всичко, от което се нуждая, преди да отпътува за Мелбърн. През предишния сезон това сработи чудесно и завоювах Откритото състезание на Австралия. Надявам се това да бъде добра прокоба и за 2018 година ", сподели още той./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР