Швейцарският стартъп Dhp Technology е разработил иновативни сгъващи се на

...
Швейцарският стартъп Dhp Technology е разработил иновативни сгъващи се на
Коментари Харесай

Швейцарски стартъп е разработил иновативни соларни панели, които могат да се сгъват във формата на хармоника

Швейцарският стартъп Dhp Technology е създал новаторски сгъващи се на хармоника слънчеви панели, които могат да се употребяват като част от навеси за паркинги за електрически камиони, като в това време електричеството, генерирано от слънцето ще се употребява за зареждане на батериите на влекачите. Соларните панели могат да се сгъват, с цел да бъдат предпазени в случаи на неприятно метеорологични условия, като да вземем за пример градушки.

Според Electrek, в границите на пилотен план тези слънчеви панели ще бъдат ситуирани на 45 паркинга наоколо до автомагистрали в два района на Швейцария. Инсталацията си има име което е „ HORIZON “ и е доста по-лека от обичайните слънчеви панели, употребяващи стъкло. За разгъването и сгъването на този вид панели се употребяват въжета и ролки, издигнати на височина до 6 метра от земята. Разстоянията сред земните опори могат да бъдат задоволително огромни, с цел да се спестят места за паркиране.

Електрониката за ръководство на системата сама ще следи метеорологичните условия и в случай че мощен вятър, градушка или сняг заплашват слънчевите панели, те краткотрайно ще се сгъват. В същото време успеваемостта на слънчевите панели като част от покрива на HORIZON е задоволителна, с цел да генерира обичайно количество електрическа енергия през зимния сезон.

Енергийната компания Aventron, която е част от консорциум с Dhp Technology ще конфигурира тези слънчеви панели на 45 паркинга за камиони в два района на Швейцария. Генерираната електрическа енергия ще се употребява главно за зареждане на влекачите, макар че при положение на остатък прилежащите семейства също могат да получат електрическа енергия. Заедно панелите на 45-те паркинга ще могат да генерират до 35 MW (мегавата) електрическа енергия. Монтирането на панелите ще стартира през идната година, а всички 45 паркинга ще бъдат въведени в употреба през 2027 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР