Швейцарски изследователи заявиха в понеделник, че са изчислили математическата константа

...
Швейцарски изследователи заявиха в понеделник, че са изчислили математическата константа
Коментари Харесай

Швейцарски учени с нов рекорд за точност на числото Пи

Швейцарски откриватели обявиха в понеделник, че са пресметнали математическата константа Пи до ново равнище на акуратност и нов международен връх, достигайки 62,8 трилиона числа. За задачата са използвали  суперкомпютър.
„ Изчислението лиши 108 дни и девет часа " със суперкомпютър, се споделя в изказване на Университета за приложни науки „ Граубенден ". Времето за пресмятане е било „ съвсем два пъти по-бързо от върха, който Гугъл сложи, употребявайки своя облак през 2019 година, и 3,5 пъти по-бързо от предходния международен връх през 2020 година “, съгласно Университетския център за разбор на данни, визуализация и симулация.Учените чакат Книгата на върховете на Гинес да удостовери техния героизъм, като до тогава разкриват единствено последните 10 числа, които са разкрили за Пи: 7817924264.Предишното пресмятане на цифрата Пи, с което бе доближат досегашния международен връх, реализира 50 трилиона числа.
Пи съставлява съотношението на обиколката на окръжността към нейния диаметър, с безконечен брой числа след десетичната запетая. Въпреки това откривателите не престават да упорстват за разчитане на константата, чиито първи 10 числа са 3,141592653,  все по-нататък и по-нататък, употребявайки мощни компютри.Швейцарският екип съобщи, че насъбраният от тях опит при пресмятане на Пи може да бъде прибавен в други области като „ разбор на РНК, симулации на динамичност на флуида и текстов разбор ".
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР