Швейцарска корабна компания съобщи, че 12 души от екипажа на

...
Швейцарска корабна компания съобщи, че 12 души от екипажа на
Коментари Харесай

Пирати освободиха 12 души, отвлечени от швейцарски товарен кораб край Нигерия

Швейцарска корабна компания заяви, че 12 души от екипажа на неин товарен транспортен съд, отвлечени от пирати край крайбрежията на Нигерия преди повече от пет седмици, са били освободени, съобщи Асошиейтед прес.

Същевременно полските управляващи потвърдиха информация за ново похищение край Нигерия - на 11 души от екипажа на транспортен съд, плаващ под либерийски байрак, осем от които са поляци.

Швейцарската компания "Масоел Шипинг " посочи, че седем филипинци, словенец, украинец, румънец, хърватин и босненец, похитени през септември, са били освободени в събота в Порт Харкорт, Нигерия, и се намират в Швейцария, преди да отпътуват за страните си. Базираната в Женева акция сподели, че не може да огласи детайлности за освобождението, защото по този начин би окуражила други незаконни актове като този.

От "Масоел " разясниха, че корабът бил атакуван от пирати на 22 септември, до момента в който превозвал жито от Лагос за Порт Харкорт. Нападателите наподобява употребявали дълги стълби и срязали бодливата тел на палубата, с цел да стигнат до мостика. Седем души от екипажа не били пленени. Блейк Синклер, представител на компанията, сподели, че освободените заложници се усещат толкоз добре, колкото може да се чака поради събитията.

Полският външен министър Яцек Чапутович удостовери, че 11 души от екипажа на контейнеровоза "Померания Скай ", включително осем полски жители, са били отвлечени от пирати край Нигерия.

"Нашето консулство в Хамбург е в контакт с корабособственика, а консулството ни в Абуджа - в контакт с локалните управляващи. Това е всичко, което мога да кажа ", съобщи пред публицисти Чапутович, представен от Франс прес.

Според полските медии другите отвлечени от "Померания Скай " са двама филипинци и украинец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР