Швейцария забранява на петима олигарси, близки до руския президент Владимир

...
Швейцария забранява на петима олигарси, близки до руския президент Владимир
Коментари Харесай

Неутралната Швейцария се присъедини към европейските санкции срещу Русия

Швейцария не разрешава на петима олигарси, близки до съветския президент Владимир Путин, да влизат в страната, сподели на конференция министърката на правораздаването Карин Келер-Сутер, откакто неутралната страна вкара наказания против Русия, съобщи Ройтерс.

Министърката не назова имената на глобените от съображения за дискретност.

Неутрална Швейцария ще взе участие използването глобите на Европейския съюз против Русия поради нахлуването в Украйна, в това число заледяване на активи, заяви швейцарското държавно управление – нещо, което е очевидно отклоняване от традициите на алпийската страна.

“В подтекста на продължаващата съветска инвазия в Украйна Федералният съвет взе решение да се причисли към пакетите наказания, наложени от Европейски Съюз на 23 и 25 февруари”, уточни в изказване държавното управление.

Швейцария наложи също финансови наказания против съветския президент Владимир Путин, премиера Михаил Мишустин и външния министър Сергей Лавров, които влизат в действие неотложно, се отбелязва в изказването.

“Швейцария удостоверява солидарността си с Украйна и нейния народ и ще доставя филантропична помощ на хората, избягали в Полша”, сподели държавното управление, което още един път предложи да посредничи в спора.

Швейцарският президент Игнацио Касис сподели, че е “много вероятно” Швейцария да последва курса на Европейски Съюз.

Швейцария пое по сложния път сред демонстрацията на взаимност със Запада поради, по думите, й тежкото нарушаване от Москва на интернационалното право, и запазването на обичайния неутралитет, който й дава опция да играе ролята на евентуален медиатор, показва Ройтерс.

Страната обаче е подложена на засилващ се напън да застане ясно на страната на Запада против Москва и да наложи наказателни наказания.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР