Швейцария все още е влюбена в банкнотите и монетите. Това

...
Швейцария все още е влюбена в банкнотите и монетите. Това
Коментари Харесай

Проучване: Швейцария все още е влюбена в кеша

Швейцария към момента е влюбена в банкнотите и монетите. Това сочи изследване на централната банка, представено от Reuters. Данните може да са леко изненадващи, като се има поради растежа на приложенията за мобилни заплащания и прогнозите за общество, което не се нуждае от пари в брой.

Парите остават най-широко признатият способ за заплащане за бизнеси, насочени към клиентите, като магазини и заведения за хранене. Едва на второ място идва заплащането посредством приложения като Гугъл Pay.

Около 92% от фирмите, които работят с клиенти в Швейцария, одобряват пари в брой, против 59%, които одобряват заплащане посредством приложения, открило изследването.

Резултатите, посочени от Швейцарската национална банка контрастират с опита на страни като Швеция, които употребяват все по-безкешови способи.
 Швейцария към този момент не е раят за благосъстоянието в света
Швейцария към този момент не е раят за благосъстоянието в света

ОАЕ в последно време се трансформира в леговище за тези, които се оправят с регулаторни провокации в чужбина

Все отново мобилните приложения стават все по-популярни, като равнището им на приемане се покачва от 40% през 2021 година и в този момент се одобряват по-добре от кредитните и дебитните карти в Швейцария.

За швейцарските компании, работещи с клиенти от разстояние, по мейл или по телефона, или онлайн - банковите преводи са най-популярният метод за разплащания, следвани от фактури, и чак по-късно пари в брой, откри изследването.

Приемането на физически банкноти се трансформира в политическа тематика в Швейцария, където кешът обичайно се употребява даже за огромни покупки като коли.
 Няколко неща, за които евентуално харчите пари и понижават възможностите за замогване
Няколко неща, за които евентуално харчите пари и понижават възможностите за замогване

Как да преодолеете желанието за покупка на наобмислени неща
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР