Швейцария мобилизира усилията си за сигурност за срещата между президента

...
Швейцария мобилизира усилията си за сигурност за срещата между президента
Коментари Харесай

Женева е блокирана заради срещата Байдън-Путин

Швейцария активизира напъните си за сигурност за срещата сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин, като разположи към 4000 служители на реда, бойци и чиновници по сигурността, с цел да обезпечат спокойна среща на върха.
Женева е привикнала да приема държавни глави, които посещават Организация на обединените нации и други интернационалните институции в швейцарския град. Но такива срещи на върха са необичайност
„ Това е опция да покажем на какво сме способни “, сподели Ивон Лангел, пълководец на 1-ва териториална дивизия на швейцарската войска.
Това е и първата такава среща на върха в Женева сред държавните глави от Вашингтон и Москва, откогато президентът на Съединени американски щати Роналд Рейгън и руският водач Михаил Горбачов се срещнаха за първи път в неутрална Швейцария през 1985 година
След идването на Байдън на летището в Женева във вторник, американският президент беше откаран до близкия хотел „ Интерконтинентал ” с огромен конвой от десетки транспортни средства.
 Срещата Путин-Байдън в числа: 800 дипломати, 1900 охранители, 3000 публицисти Срещата Путин-Байдън в числа: 800 дипломати, 1900 охранители, 3000 публицисти
Делегациите на Русия и Съединени американски щати на срещата на върха в Женева ще включват стотици хора - общо към 800 души. Това заяви вестник „ Tagb...
Шефът на полицията в Женева полковник Моника Бонфанти сподели, че нейните чиновници нормално познават единствено ескорти с нужния размер от учебниците по доктрина. Няколко пресечки към петзвездния „ Интерконтинентал “ бяха блокирани с ограда с бодлива тел, а полицията пренасочва придвижването. За срещата на върха бреговата линия и самото Женевско езеро ще бъдат напълно затворени, до момента в който въздушното пространство ще бъде затворено. Мястото на срещата на върха, вилата „ Ла Гранж ” и прилежащият й парк, е оградено с два километра ограда, покрита с бодлива тел.
„ Намираме се в зората на исторически миг “, сподели Стефан Теймер, заместник-директор на швейцарската национална полиция.
" Задачата на женевската полиция е титанична ", сподели той пред кореспонденти отвън „ Ла Гранж ” преди срещата на върха, наричайки.
- 95 % от цялата женевска полицейска работна мощ - са мобилизирани, подкрепени от 900 чиновници от други места в Швейцария.
Полицията в прилежаща Франция на няколко километра също е нащрек.
 Путин и Байдън се уговориха за среща в Женева, ето по кое време ще се състои Путин и Байдън се уговориха за среща в Женева, ето по кое време ще се състои
Среща на президентите на Руската федерация и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън ще се състои на 15-16 юни в Женева. Това заяви СNN, позов...
Около хиляда военнослужещи също са ситуирани, до момента в който швейцарските военновъздушни сили ще охраняват затвореното небе до 50 километра към града.
Ще има дежурни хеликоптери и бойни самолети. Армията разполагаше батальон на летището, до момента в който системата за защита " земя-въздух " е ситуирана. Войници с камуфлажни униформи и цялостно бойно снаряжение са дежурили пред „ Ла Гранж ”, до момента в който полицейските кучета ревизират транспортни средства, паркирани покрай периметъра.
Мобилни военни радарни станции с въртящи се скенери са ситуирани на брега на езерото, нормално място, на което се яде сладолед от хора, които се разхождат около дребните лодки, дебаркирали по брега.
Министърът на защитата на Швейцария Виола Амхерд прекара вторник в авиобазата Пайерн, „ с цел да стане очевидец по какъв начин военновъздушните сили обезпечават въздушната сигурност по време на срещата на върха ", съобщи представител на министерството пред Франс прес.
Хората в Женева се предизвикват да работят от у дома в сряда заради евентуалното равнище на разстройства - с очакване на тапи в целия град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР