Швейцария, която беше от първите най-тежко засегнати страни от COVID-19,

...
Швейцария, която беше от първите най-тежко засегнати страни от COVID-19,
Коментари Харесай

Страна с 30 000 случая на COVID-19 отваря заведенията на 11 май

Швейцария, която беше от първите най-тежко наранени страни от COVID-19, до 8 юни ще се върне към естествения си живот. Правителството на страната към този момент отвори редица обекти, които бяха затворени, а в идващите два месеца ще последват няколко стадия на възобновяване на всички сфери, оповестява SunHerald.com

Пикът в Швейцария бе сред 20 март и 1 април, когато на ден записаха по над 1000 случая на ден. Общо заболелите в Швейцария са 29 407, само че огромна част от тях са оздравели. В момента на ден се записват сред 110 и 300 случая, а интензивно болните са към 5000.

Вече редица обекти затвориха, като магазини, фризьорски салони и се възвърне рутинната активност на всички медицински заведения.

От 11 май ще отворят заведения за хранене, заведения музеи и библиотеки, а учениците от междинните учебни заведения ще се върнат в класните стаи. От притежатели на заведения ще се желаят да обезпечават минимум 2 метра разстояние сред масите.

До 8 юни ще отворят всички останали обекти, като тогава може да се възобнови и футболния шампионат. Забрана ще има до края на август за осъществяване на събития на повече от 1000 души.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР