Швейцарецът Роджър Федерер се класира за рекорден 13-и път на

...
Швейцарецът Роджър Федерер се класира за рекорден 13-и път на
Коментари Харесай

Федерер за 13-и път на финал в Хале

Швейцарецът Роджър Федерер се класира за рекорден 13-и път на финала на шампионата по тенис на трева в немския град Хале с награден фонд 2,08 милиона евро. Водачът в схемата Федерер надви над Пиер-Юг Ербер (Франция) с 6:3, 6:3 за малко повече от час.

37-годишният швейцарец не даде нито една опция за пробив на противника в дуела. Той осъществя ранен пробив и дръпна с 3:0 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част направи серия от четири следващи гейма, с цел да победи.

В търсене на десети трофей в Хале Федерер ще се изправи против белгиеца Давид Гофен.

Бившият номер 7 в света Гофен отстрани Матео Беретини (Италия) със 7:6(4), 6:3 и ще играе за купа в Тура за първи път от Финалния шампионат на АТП в Лондон през ноември 2017 година, когато загуби от Григор Димитров в три сета.

Белгиецът прекъсна серия от осем следващи победи на трева на Беретини, който през предходната седмица победи с трофея в Щутгарт.

Италианецът влезе в мача със извоювани 83 от последните си 84 сервис-гейма. Той загуби оспорваната първа част с 4:7 точки, откакто разреши на противника си да направи серия от четири следващи разигравания. Във втората част Беретини позволи единствен пробив в осмия гейм и това се оказа решаващо.

Федерер има седем победи в осем мача против Гофен. Двамата се играли един път и в Хале на четвъртфиналите през 2016 година, когато швейцарецът печели с 6:1, 7:6(10)./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР