Швейцарецът Марко Одермат се изказа остро срещу организаторите, след като

...
Швейцарецът Марко Одермат се изказа остро срещу организаторите, след като
Коментари Харесай

Швейцарец с остра реакция заради отмененото спускане

Швейцарецът Марко Одермат се изрече остро против уредниците, откакто днешната трета подготовка за втурване при мъжете беше анулирана на Игрите в Пекин поради мощен вятър. Сесията беше прекъсната от съображения за сигурност след единствено трима състезатели, които преодоляха трасето. Австриецът Матиас Майер, италианецът Кристоф Инерхофер и норвежецът Александър Аамод Килде финишираха, само че се оплакаха от рисковите условия и журито се съобрази с това и анулира тренировката.

"Поради актуалната обстановка със мощни ветрове и липса на прозорец в прогнозата за понижаване на ветровете, в полза на сигурността, журито дружно с уредниците взеха решение да анулират днешното подготвително втурване ", се споделя в известие на Международната ски федерация (ФИС).

BEIJING (AP) — Race favorite Aleksander Aamodt Kilde was one of only three skiers to get a third run on the course before the final training session for the men's Olympic downhill was halted prematurely on Saturday.
— Quad-City Times (@qctimes)
Но Одермат, водач в класирането за Световната купа и кандидат в спускането, беше смутен от метода, по който беше решена обстановката.

"Просто не е почтено и за мен огромният проблем е по какъв начин те (журито на състезанието) поддържат връзка с нас, спортистите. Те просто вземат решение в 11:15, отменяйки тренировката, а последните два дни да започнахме един час по-късно. Дори не ни питат какво мислим. С две-три фрази говорихме с ФИС, след това те изключиха радиото и не дадоха отговор повече ", съобщи Одермат.

"На олимпийската писта, където всичко е ново, в действителност желаете да имате същото количество тренировки. Ако е във Венген или Китбюел, всеки знае наклона, само че тук всичко е ново, всичко е друго. Така че всяко втурване в действителност ви оказва помощ да намерите съвършената конфигурация или линия. Надяваме се на следващия ден (неделя) вятърът да се успокои и да имаме почтено съревнование ", добави швейцарецът.
Килде беше най-бърз от тримата с време 1:42.11 минута.

"There is complete chaos. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР