Швеция пуска на пазара марка с лика на 18-годишната екоактивистка

...
Швеция пуска на пазара марка с лика на 18-годишната екоактивистка
Коментари Харесай

Пускат марки с лика на Грета Тунберг

 Швеция пуска на пазара марка с лика на 18-годишната екоактивистка Грета Тунберг, заяви пощенската компания " Постнорд “. " Мотивите върху марката би трябвало да отразяват нашето време, в което проблемите с екологията са настоящи от доста години и не на последно място, с помощта на мощния глас на Грета Тунберг “, се споделя в известието. 

Рисунката е дело на художника Хенинг Тролбек. На нея е изобразена Грета, облечена с жълто яке, която стои на скалите на фона на синьо небе с разноцветни облаци и гледа лястовиците. Освен ликът на Тунберг, на новите марки могат да се видят претекстове от флората и фауната на шведската природа.

На три марки ще бъде маркиран град Гьотеборг, който тази година навършва 400 година от основаването си. Марките ще бъдат пуснати в продажба на 14 януари, а цената им ще е 12 крони (1,19 евро – бел.ред.).

Грета Тунберг е известна като неофициален водач на придвижването " Глобална стачка в поддръжка на климата “, което сплотява младежи, които не са безразлични към проблемике на световното стопляне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР