Швеция прекърши мечтата на България! Лъвиците отпаднаха на 1/8-финалите след

...
Швеция прекърши мечтата на България! Лъвиците отпаднаха на 1/8-финалите след
Коментари Харесай

Вдъхновена Швеция разплака България в Пловдив

Швеция прекърши фантазията на България! " Лъвиците " отпаднаха на 1/8-финалите след трагична загуба с 2:3 гейма.

" Лъвиците " започнаха срещата мощно и бързо поведоха с 4:0. Шведките не намираха отговор на офанзивите на българките, които като че ли с лекост трупаха все по-голяма преднина. Разликата се движеше в порядъка на осем точки - 13:5, само че в края на първия гейм девойките на Иван Петков още повече подвигнаха темпото и завоюваха частта с 25:12.

Ситуацията радикално се промени във втория гейм. Шведките се отърсиха от първичния си потрес и през цялото време поведоха в резултата. Те държаха " лъвиците " на разстояние, макар опитите на Елица Василева и Емилия Николова за равнене на точките. Нашият отбор имаше отлични шансове при 20:22, само че не се възползва от тях и Швеция завоюва частта с 25:21.

Положението на българките се утежни още повече. Третият гейм изглеждаше равносилен, само че в неговия край " лъвиците " се разконцентрираха и пропиляха задатък от три точки. Въпреки взетия таймаут от Иван Петков, родните девойки не съумяха да се опълчват на въодушевените шведки и противникът ни поведе с 2:1 след 25:22.

В четвъртия гейм обаче всичко си пристигна на мястото. Българките рано взеха преднина, като имаха смазващо предимство и разумно предвид на показаното пратиха мача в тайбрек след 25:14.

Решителният пети гейм бе игра на нерви, а българките взеха нежен задатък за 11:9. Драмата бе цялостна, защото се стигна до тъждество 13:13

Така на 1/4-финала на 31 август (вторник) Швеция ще се изправи против Нидерландия, която по-рано през днешния ден победи Германия с 3:1.

Срещата още веднъж ще бъде зала " Колодрума " в Пловдив и може да я гледате онлайн по RING, Voyo.bg, както и на btvnovinite.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР