Швеция осъжда всички терористични организации, включително ПКК, заяви външният министър

...
Швеция осъжда всички терористични организации, включително ПКК, заяви външният министър
Коментари Харесай

Швеция осъжда всички терористи, включително ПКК

Швеция " осъжда всички терористични организации, в това число ПКК ", съобщи външният министър Тобиас Билстрьом по отношение на неотдавнашното заледяване на кандидатурата на скандинавската страна за участие в НАТО от страна на Реджеп Тайип Ердоган.

Стокхолм извърши последната част от уговорката си по тристранния меморандум от юни 2022 година, подписан в Мадрид, да отговори на опасенията на Анкара за сигурността по отношение на тероризма с нов антитерористичен закон, който е в действие от 1 юни, съобщи Билстрьом дружно с френския си сътрудник Катрин Колона на конференция в Париж.

Той също по този начин акцентира, че задачите на Турция и Швеция в битката с тероризма съответстват, съобщи Анадолската организация.

Стокхолм извърши обещанията си и ускори съдействието с турската полиция, сподели шведският външен министър, отговаряйки на въпрос какво прави държавното управление на Стокхолм за битка с ПКК.

" Позицията на Швеция във връзка с ПКК е доста ясна. Ето за какво искахме да осъществим всичко, което беше написано и решено в меморандума за участие в НАТО ", сподели той.

Финландия и Швеция подадоха молба за участие в НАТО скоро откакто Русия стартира война в Украйна през февруари 2022 година

Турция утвърди участието на Финландия, само че към момента задържа участието на Швеция.

Външните министри от доста разнообразни страни се надяват, че Анкара ще утвърди присъединението на Швеция преди срещата на върха на НАТО идващия месец.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган сложи присъединението на Стокхолм към НАТО " във фризера " и сподели, че " Швеция има упования. Това не значи, че ние ще се съобразим с тях ". Турция не може да утвърди митингите на „ терористичната формация Кюрдска работническа партия (ПКК) “ в скандинавската страна, добави турския президент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР