Шведският производител на батерии Northvolt обяви днес, че е произвел

...
Шведският производител на батерии Northvolt обяви днес, че е произвел
Коментари Харесай

Европейски конкурент на Tesla произведе първата си батерия

Шведският производител на акумулатори Northvolt разгласи през днешния ден, че е създал първата си литиево-йонна батерия във фабриката си в Шелефтео, спазвайки крайния период за започване на произвеждане преди края на 2021 година, съобщи CNBC.

Компанията, която се конкурира с подразделението за акумулатори на Tesla, бе оценена на 12 милиарда $ от вложители през юни. От Northvolt обявиха, че това е първата батерия от типа си, проектирана, създадена и създадена в така наречен гигафабрика от локална европейска компания за акумулатори.

Гигафабриката може да бъде класифицирана като огромно оборудване за произвеждане на акумулатори, където годишната мощ се мери в гигаватчасове (GWh). Очаква се фабриката на Northvolt в Шелефтео да има годишна мощ от 60 GWh.

Батерията е слязла от индустриалната линия през вчерашния ден. „ Разбира се, тази първа батерия е единствено началото “, разяснява Петер Карлсон, който е някогашен чиновник на Tesla.

По-голямата част от батериите за електрически коли в света сега се създават в Азия и в Съединени американски щати, само че Northvolt се надява да промени това. Въпреки че е на по-малко от шест години, компанията към този момент е подписала контракти за над 30 милиарда $ с клиенти, в това число BMW, Volkswagen, Volvo и Polestar.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР